Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jestli se to nezlepší... Vodácká hrůza působící jako nějaký nudný dokument. Dementní komentář Václava Rašilova by uspal i notorického nespavce. Herecké výkony jsou na tom velice bledě. Nejsympatičtější je mi z celé party Lída, v podání Terezy Kostkové. Jinak je to totální hrůza a ta hvězdička je pouze za ústřední písničku. ()

keoma26 odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: sterilní, destilovaný roztok, který potírá všechno živé a lidské, hlavním pramenem zábavy je padání do vody a jediným zdrojem poetiky didaktický komentář. Křečovitě rozjásané nadšení a smích doprovází vše, od utopení foťáku po rituální vodácké úkony, to aby divák pochopil, jaká pohoda voda je ... po 6. ultralaciném díle bez poetiky a logiky měním z jedné hvězdičky na odpad. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už když se vodáci dali dohromady s neznámými lidmi a lusknutím prstů z nich byla parta, říkal jsem si, že je tady něco špatně. A taky že jo. Seriál nemá žádný dramatický oblouk, situace jsou vykonstruované a tak vše působí jako na tom nejhorším voleji. Vrcholem všeho je Moravačka, která i přes styk s civilizací mluví přitroublým nářečím a tahá z kapes slivovici. Hahaha. Takže jediné, co jsem ocenil, je hudba a píseň Richarda Krajča a přednosti českých hereček. Obzvlášť Zuzany Kajnarové :o) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Voda, Sluníčko, hezký holky v bikinách, Vaculík - člověk by řekl, že na tom se nedá nic zkazit a hle - absolutně impotentní nefungující seriál. Hlášky a vodácké rady možná na papíře se čtou hezky, ale zfilmované to je stupidně až rušivě. Už po dvou dílech mne iritovalo co vodák říká, co má dělat a jak se chovat. Nějaká sexy chemie mezi klukama a holkama ( mimochodem měla dle mého názoru být vybrána mladší parta s ohledem na rádobyvtipné vylomeniny - mimochodem některé kousky jsou spíš idiotské ) vypadá okatě uměle a celkový dojem je rozpačitý. fandil jsem tomu a přál si aby se to každým dalším dílem nějak vylepšilo, ale je mi líto. Dvě hvězdy dávám za vodu, hezký holky v bikinách a někdy i bez nich - famózní Markéta Štechová ( ač teda toho mohlo být víc, když už dějově to je nic moc) a za velký návrat Vaculíka ve své době ( teda ten je namakanej, až o něm psali v Blesku ). ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč se tohle točí. Literární předlohu znám, ale ta s tímto seriálem nemá mnoho společného. Hlavně ta lehkost a vtip, to zmizelo docela. Zůstaly jen prázdné repliky a nanicovaté výkony herců, kterým nevěříte to, co hrají. Rozředěnost příběhu navíc podtrhuje neuvěřitelná stopáž. Ta jedna hvězdička je z nostalgie k předloze. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama