Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Je to film pro VELMI trpělivého diváka, který se chce spíše kochat zajímavými obrazy a hudbou (i když to vůbec není "daft punk"). Rozhodně působivá byla scéna kdy jim upadávaly obličeje, to byla pro mě nádherná ukázka emocí beze slov... a bez obličeje!!!:)) Způsob jakým proměnily poušť v ženské tělo, kdy kamera se blíží od pat výš a končí to ... no...přesně tam:)) byl fakt kouzelný ještě v doprovodu té nevinné hudby. Ale konec na mě hodně zapůsobil... Je to opět film, jehož kvalitu plně oceníte až po jeho skončení... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo celkom sklamanie. Vedel som síce do čoho idem ale aj napriek krátkej stopáži to bol dosť problém vydržať. Určite tým autori chceli mnohé povedať no akosi som nezachytil nič. Ďalšou vecou je samotná hudba. Elektro moc nemusím ale Daft Punk mám veľmi rád a keby sa celý film netočil kvázi okolo nich tak by ma ani vo sne nenapadlo že hudbu k tomuto robili oni pretože tam vonkoncom nepasovala hoci vyslovene zlá nebola. Čudný film ktorý ani ten najväčší optimista nemohol produkovať so zámerom komerčného úspechu aj keď je to klubovka. ()

Reklama

giblma 

všechny recenze uživatele

Pár metalických robotů v černé kůži se marně snaží přiblížit ideálu lidství, aby je následný neúspěch vrhl do ještě větších depresí. Zabírají je zpomalené hypnotické záběry podkreslené (jen v jednom místě rušivými) písněmi. Působivých scén je hned několik. Hned úvod s kůl týpky v kůl autě za zvuku kůl hudby. Černo-bílá kontrastní scéna z fabriky na lidské tváře. Útěk před lynčujícím davem a následná emotivní scéna ztraceného snu doslova v hajzlu. Putování ústředního páru pouští. Funkce čudlíku na zádech... A hlavně závěrečné vznícení, evokující myšlenku, že jen duševní tíseň je důvod pro ukončení existence. Pánové z Daft Punk, máte můj respekt! ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Krásné scenérie, místy ucházející hudba, pěkné detaily. Toť vše. Nevěřím nikomu, že se nenudil. V celém, na sílu umělecky vypoceném jó experimentálním filmu, jsou asi dva okamžiky, kdy jsem byl vytrhnut z letargie. A to je málo. Sotva pro fanoušky Daft Punk, i když jejich hudba ve snímku nezní. Což je možná koneckonců plus. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Mňa tá myšlienka o robotoch, ktorý chcú byť viac „HUMAN“ dostala, a v podaní DAFT PUNK je to hlavne pre ich fanúšikov (medzi ktorých patrím aj ja) vec čo si nesmú nechať ujsť. Výhrady že tam nie je ich hudba sú oprávnené, ale mne to vôbec nevadilo, pretože ELECTROMA to vyvažuje úchvatnými obrazmi a celkovým zvláštnym pôsobením na diváka (na každého samozrejme pôsobí inak, ale ak na vás zapôsobí, tak poriadne). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Značka auta, v kterém roboti jedou je HUMAN. (melipa)
  • Electroma byla natočena na 35 mm film Kodak pod režií Thomase Bangaltera. (melipa)
  • Hlavní postavy se jmenují: Hero Robot No. 1 a Hero Robot No. 2. (melipa)

Reklama

Reklama