Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o tom, že láskou lze vyrůst až do nebe... V pohádce, kterou napsal pro děti i dospělé scenárista Jan Jílek, je opravdu vše, co k pravé, nefalšované pohádce patří. Zakletá princezna (A. Elsnerová) a statečný jinoch (R. Valenta), jenž ji vysvobodí, zbabělí princové i popletený král (P. Nárožný), strašidelní loupežníci a ohyzdný černokněžník (V. Gut), který má zálusk na půl království, a především na princezninu ruku. Slovy autora: „Pohádku o Kulihráškovi jsem psal s vroucím přáním, aby si děti do celého světa odnesly, že od zla se nesmí utíkat. Aby v nich až do konce života zněl ten nádherný tón, že láska a dobro jsou opravdu krásné! (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo by dokázal žít tak skromně, jako dobří lidé, co dostanou největší dar ze všech. Náhodou jim totiž do jejich chaloupky zamíří hledat útočiště, kouzelný dědeček. Kulihrášek je vytvořen sice kouzlem, ale má srdce na pravém místě. Princezna je krásná, a je to jeden z důvodu, proč se Kulihrášek kvůli ní mění. (Kdo by se nezvětšil, že? 😄) Černokněžník je zde udělán sice zajímavým způsobem, ale hrůzu nahání všem v okolí. (Potkat ho v noci...) Kulihrášek se zde musí rozhodnout. Bojovat za lásku k princezně je správná věc, ale takového protivníka asi proti sobě nechtěl ani on. No a loupežníci budou jen takovou třešničkou na dortu. Poznámka: Pohádka se mi líbila už jako malému. Hvězdiček 4 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Proti této studiové televizní pohádce se dá říci snad jen to, že je někdy příšerně natahovaná. Některé scény by se daly odbýt pár vteřinami, ale tvůrci natahují čas, co se dá. Pohádky jsou pro děti, takže laciné triky se dají omluvit a rozhodně nevadí, obsazení je více než uspokojivé a i když herci dost přehrávají, je to prostě taková veselá mela. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem to přesně, jak píše kingik - divné loutky, jak Kulihrášek, tak hlavně čaroděj s naprosto předimenzovaným kostýmem, neuvěřitelné přehrávání herců (dnes bychom řekli diblíkování jak od Trošky), a i když normálně Andreu Elsnerovou můžu hodně, tady mi jí až bylo líto, co za podivnost to musí hrát. Rodiče nejsou ani trochu Kulihráškem překvapení, berou to jako fajn, super, je tady, paráda, sice je zelený jak UFO, ale máme ho hned rádi, hlavně se nedivit. Pak ty přechody - Kulihrášek jako malý mluví a jedná jako děcko v noční košilce, pak vyroste z lásky a je z něho mladík bez noční košilky, ale v zelené kamizolce - jak k ní kurnik přišel? - a pak je zas malý a chová se jak děcko a tak furt dokola... Hodně stopáže tvoří, jak Kulihrášek někde fňuká a neví, co má dělat. Aby pak najednou byl statečný - ale kde se mu za zády vzali ti biřici, kteří nakonec loupežníky spoutali v pokladnici, to už vysvětleno není, a přitom bez nich by prd zvládl. Vážně mám pocit, že v té době v ČT zkoušeli nějaké drogy nebo točili permanentně pod vlivem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj královský otče, černokněžník k nám jde na námluvy!“ - „Cože, už zase?!“ Aneb kdo by měl zájem o nápadníka s podivnými protézami místo rukou, který navíc přichází bez pozvání, a odmítnutí spolu s deodorantem mu zjevně nic neříkají…To, že jde o finančně silně podhodnocený TV film, na diváka křičí z každého „venkovního“ záběru, zvláště scény z lesa jsou až zoufale laciné. Naštěstí, toto dílko je hlavně o postavách. Malý Kulihrášek mile překvapil a lví podíl na tom má i Helena Štáchová. Šikovný zelený klíčník s poblázněnými růstovými hormony a návaly horka při pohledu na princeznu má navíc docela slušného „velkého“ následovníka. Trochu toho úsměvu na tváři vykouzlí i král a princové (lekce čínštiny pro pokročilé a skuhrající Roman Skamene pobaví). Samostatnou kapitolou je pak černokněžník. Jeho kostým a maska se docela povedly, ale upřímně? Podoba a hlas stařenky jsou ještě děsivější, a vidět film jako malý capart, tak se ještě dlouho všem starým dámám vyhýbám obloukem. Celkově slabší průměr, režisér Filip umí i líp. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Kulihrášek je zobrazený malou loutkou s pisklavým hláskem a pak vyroste, když poprvé uvidí holku....ehm, jo. Už jako dítěti mi tahle pohádka přišla divná. Obvykle se vzhledem ke všeobecné podhodnocenosti českých TV pohádek snažím i na těch špatných najít dostatek kladů alespoň na tu jednu hvězdičku. Ale tady se mi to nepodařilo. A ani Andrea Elsnerová to nevytrhne. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama