Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem chytlavý, ale Guy Pearce mě zklamal. Vůbec mi do role Houdiniho neseděl, protože na něho byl až moc hezkej. On je to problém většiny hollywoodských filmů, že i do rolí normálních ksichtů dávají krasavce. Další klasickej problém je kombinace skutečných dobových záběrů s namícháním filmových záběrů s herci - vždy je poznat, že je to braný novou kamerou, obraz je ostrý a barvy se pohybují v mnoha odstínech šedi, ne jen v několika málo. Jinak mě to v podstatě bavilo a nějakej větší nedostatek jsem nepozoroval (kromě toho, že mi na začátku filmu uvízl v zubu moudrosti kus loveckýho salámu a já ho až do konce nemohl vydloubnout - ani prstem ani jazykem - a to byly celkem muka). PS spoiler: a ve skutečnosti ta odměna nebyla nikdy vyplacena. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? O Houdinim, o lásce, o magii nebo o posmrtném životě? Já fakt nevím, ale byla to docela nuda. Guy je dobrý herec a Catherine v sobě spojuje půvab i herecké schopnosti (navíc jí dobře sekunduje má oblíbená Saoirse). Jenže je to o hovnu a o všem zároveň. Co měl znamenat závěrečný doják a voiceover o předtuchách nevím, ale už deset minut jsem sledoval čas. Myslím, že osobnost jako Houdini by si zasloužil víc než tohle nemastné, neslané dílko, a klidně se stejným obsazením, ale pod taktovkou někoho schopného... 40% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

jony5 

všechny recenze uživatele

Mnoho ludi čakalo akčne kúsky/triky podaní Houdiniho, ale na to tema su ine filmy ktore nemusim spominat. Tento je viac o romantike, drame, vstahu Mary (Zeta-Jones) a Houdiniho (Guy Pearce) a zlatej Benji (Saoirse Ronan) ktora je unesena ked stretne Houdiniho, ako sa tesi ked su ubytovane luxusnom hotely. To cakanie ako ho prekabatia v jeho vyzve, zalubi sa Mary do neho a ako skoncia (tie dve, kazdy vie ako umrel Houdini). Skotsky slovnik obohatil tento film, aj ked vecina ho asi pozerala z dabingom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Snímok,ktorý ostal v tieni/a právom/ vynikajúceho Dokonalého triku a príjemného Iluzionistu. Kvalitné herecké obsadenie a dobré vykreslená atmosféra, sú veľké,ale asi aj jediné klady tohto filmu. Horšie je to so samotným príbehom, v ktorom sa aj divák stáva účastníkom hry, ktorá nie je až taká zaujímavá, ale ani prehľadná. Viem, možno to bol zámer. Je to jeden z tých filmov, pri ktorých si po zhliadnutí poviete: "O čom to vlastne bolo?" Jediná vec ktorá vyzdvihuje tento film z mrakov podpriemeru, je herecký výkon maličkej Saoirse Ronanovej, známej aj z filmu Pokánie. Na svoj vek, neuveriteľne talentovaná a presvedčivá. Ak ju nepoložia hviezdne maniere, bude z nej veľká hviezda. Film 5/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama