Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*PÄŤ OBETÍ ROČNE* Výborný dokument, ktorý mi svojim investigatívnym prístupom pripomína mladší The Cove. Ponúkané čísla sú opäť desivé, prístup niektorých vlád k danej problematike lovu žralokov zarážajúci, odhodlanie aktivistov závideniahodné. Metódy vyššie spomenutých ľudí môžu pôsobiť násilnícky, ale stále aplikujú spôsob, ktorý neprekračuje hranice tolerovateľného správania. Používajú síce silu, ale som rád, že existujú ľudia, ktorí aj naozaj konajú a nezostáva len pri rečiach. Povedaného už bolo predsa dosť. Sú odvážni, sú aktívni, sú rázni - žijú pre vec. My im v kúte závidíme ich odhodlanie a silne veríme, že zmenia zmýšľanie ľudí. Verdikt v 1 vete: Jeden z filmov, kedy opäť nadobudnete pocit, že váš živočíšny druh je len na príťaž. 04.01.12 ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Tento dokument není jenom o tom, že se nemáme bát žraloků ale zamyslet se nad tím, co jim svým chováním zbůsobujeme. Jsou tu záběry, kdy mi až přecházel zrak. Je to opravdu nádhera vidět krásného žraloka, který si to štráduje skrz oceán. Vše je také podpořeno velice příjemnou hudbou a parádním komentářem. Jsou tu ovšem i záběry, ze kterých se mi chtělo až brečet. Chytit žraloka a za živa mu uříznout ploutve, potom ho pustit zpět do moře, tak to je opravdu neskutečný hnus. ()

Reklama

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nechci filmu brát jeho úžasnou myšlenku a poslání, ale mě to chvilkami celkem nudilo - je sice plný krásných záběrů a cenných informací, ale přišlo mi to tak trochu "mišmašově" seskládané dohromady. Což mělo za následek, že jsem se ve filmu až ztrácela a musela jsem přemýšlet, co tím ten chlápek chce vlastně říct. Vzhledem k závažnosti tématu si myslím, že film mohl být zpracován lépe. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mě tento dokument teda příliš nezaujal. Svoji výpovědní hodnotu má, to je jasný. Ale na můj vkus je to podáno až moc násilnou a emočně vyšperkovanou formou. Normálnímu přemýšlejícímu člověkovi je jasný, že vybíjení žraloků v takové míře není správný. A stačí mi to říct jednou, nemusím vidět X smutných scén vypovídajících o zacházení rybářů se žraloky a už vůbec nemusím slyšet 10x za pořad, jak to jsou výjimečná zvířata, že tu byly dávno před námi a že jejich pověst je nesprávná a je to pouze lidský výmysl založený na filmu Čelisti. Nechci nijak schazovat to, o co se autoři dokumentu snaží, moc dobrá práce, ale dokument sám o sobě mě svoji formou zklamal. Nakonec ani tak nešlo o to, jestli se žraloky podaří zachránit, jako spíš o to, jestli se podaří zachránit nohu hlavního hrdiny... Dokument založený na dobré myšlence, ale zpracovaný na můj vkus moc emočně, aby diváka dostal do kolen, zamiloval si žraloky a nenáviděl jejich rybáře. Tak jednoduchý to podle mě není. Čekal jsem prostě něco jinýho, něco víc. ()

MinoSachet 

všechny recenze uživatele

movie a Hrabka : Naprosto souhlasím s movie, ale musim trochu i s Hrabkou. Taky jsem netušil v jakém množství jsou žraloci vybíjeni a hlavně jak je s nimi zacházeno. A co teprv ti ostatní živočichové, kteří se chytí do pastí na žraloky. Na druhou stranu co se týče dokumentu opravdu se tam stále objevují stejné fráze. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama