Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevydařený experiment s geneticky upravenými rostlinami způsobil katastrofu na zemi. Většina populace byla vyhlazena. Zbytky lidí se snaží přežít na zpustošené planetě. Nezbedný chlapec Agita potká dívku Tuulu, která žila v minulosti. Její otec zajistil, aby přežila katastrofu. Shunnack, přeměněný člověk také z minulosti, chce pomocí Isutoky (systém přírodní obnovy) obnovit "pořádek" na Zemi. Plně si však neuvědomuje, co vlastně dělá, protože by musel obětovat všechny lidi, aby mohl planetu napravit. K porozumění přijde bohužel příliš pozdě. (Laputa)

(více)

Recenze (31)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

lehce stravitelné postapo, které neurazí, ani nenadchne, místy ztrácí dech, místy ho zas solidně nabírá. Celkově se jedná o šedý, snadno zapomenutelný průměr, k jehož kladům patří krásná animace (vyjmečně mi nevadily 3D vsuvky, ačkoli je jinak u anime nesnáším, jsem zvědav, za jak dlouho u tutoho filmu ony efekty zestárnou). Děj je jednoduchý, nenáročný a pro malého diváka dozajista vhodný, jsem si jist, že koukat na to někdy mezi 8 až 14, tak budu nadšenej. Nemohu si odpustit nenazvat hlavního padoucha hovadem [Achtung- spoiler -Achtung] Jelikož v samotném závěru jako blb honí dvě děcka, jejichž útěk by mu spíše pomohl, namísto aby chránil ono zařízení [Achtung- konec spoileru -Achtung] . _____ PS: díky spolukomentové, díky vám vím, jak vyhledat skvělou hudbu zde obsaženou, jdu si ony zpěvačky vámi zmíněné, ehm, hrozně legálně sehnat. _____ PPS: máte pravdu, začátek je božsky dokonalý ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Také 4-... Úvodná pieseň neskutočná, počúvam ju dookola. Príbeh začína veľmi silno... potom príde dlhá časť, ktorá je taká "obyčajná" + aj vcelku "obyčajná" hudba. Kresbu by som tiež čakala trocha lepšiu (aspoň miestami). Potom sa príbeh vystupňuje a ja by som to skončila tým vystupovaným koncom - v zmysle, za chyby sa pyká, občas veľmi. Takto je to síce uzavreté, ale ten záver je taký... nemastný-neslaný. Škoda. ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající ale příběhově naprosto nezvládnuté anime. Film bývá často označován jako nepodařená kopie Princezny Mononoke, což je docela přesné. Zhruba tak do půlky ještě celkem ujde, ale další děj je jen přehlídkou těžkopádně prezentovaných ekologických poselství, klišé a nesmyslů. I ty dvě hvězdičky jsou možná moc. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postapo, které zprvu překvapí dosti povedenou animací, krásnou hudbou a stylizací. Postupem času se ale odkrývá příběh, který ač nápadem působí neokoukaně, tak provedení je zabité klasickým soubojem dobra proti zlu s předvídatelným koncem. Faktem ale je, že to vyloženě nenudí a v žádném případě neurazí. Jednou zabaví, víckrát si nevzpomenete. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Za začátek bych dal deset hvězd, skvělá animace spolu s písní od KOKIA Chowa Oto-with reflection byla famózní. Bylo to tak hezké, že jsem brečel až jsem usnul : D Příběh chlapce Agity a slečny Tuuly. Chtěli bojovat za svá přesvědčení, avšak každý byl jiného názoru na věc. Poté si uvědomí, že musí jít stejnou cestou... Ztracený svět, moderní technika a čisté duše mladých lidí bojujících za očistu světa... Skvělá hudba i na konci. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama