Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Jamal 

všechny recenze uživatele

O hvězdičku horší snímek než jeho předchůdce, který má sice slušný začátek, ale bohužel jen ten pak se stává špatně zamíchaným koktejlem dopomáhajíc tomu nepřesvědčivé scény a výkony herců. Snímek se snaží být zčásti i snímkem dokumentárním, kde nám předkládá mnoho videí z KLDR atd....ale po úvodu se u toho trošku nudit zřejmě budete, proto doporučuji si vzít scrabble, aby vám utekl čas. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie zlé béčko. Vizuál opäť cool, aj keď stráca na očikľajúcej digitálnosti jednotky. Celkom zaujímavé premostenie na "skutočný" a aktuálny konflikt. Samozrejme plné patriotizmu... Filmu značne škodí prílišná snaha o politickú výpoveď - predovšetkým neskutočná rozťahanosť (a naivita) dejovej línie okolo prezidenta a spol. V telke sa to dá zniesť... Samozrejme ruská VOJNA a nový RAMBO neohrozene kraľujú dobrodružno-vojnovému podžánru... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za nepřátelskou linií 2: Rudá vosa zlá aneb multikárou technických služeb po Severní Koreji.. Tragikomická hrůza střídající jednání armádního štábu, kde v souladu s nejbrutálnějšími klišé je hlavní generál militantní guma a prezident přemýšlivý lidumil, s pasážemi akčními, které odpůrcům "shaky" kamery umožní zažít ještě vyšší level tortury - kameramana s permanentním záchvatem padoucnice. Pustit tohle Kim Čong-ilovi v jeho "Posledním vlaku", pln beznaděje odejde do rudého nebíčka už o dvě stanice dřív.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když americký satelit zmerčí v Severní Korei náklaďák tak akorát na atomovou hlavici, hnedkonc to v nejvyšších politicko-vojenských kruzích znamená poplach. I za cenu rizika (a začátku války) je na místo vyslána jednotka Seals, která má danou základnu zprovodit ze světa. Ale na poslední chvíli je mise zrušena (a vše se chce řešit daleko radikálněji), ale to už jsou někteří členové jednotky na cestě (na seskoku). Tím se dostávají doprostřed nepřátelského území, kde za pomoci jihokorejského Jamese Bonda musí zachránit svět ... Jak už to tak bývá, jakmile se nějakému filmu dostane alespoň trochu kladného uznání (ať už od kritiky, nebo od diváků), je nutno kout železo, dokud je žhavé a točit druhé, třetí... x-té díly. Co na tom, že původnímu filmu nesahají ani po kotníky, lidi se na to stejně podívaj, a vejvar určitě bude. To je případ i Osy zla, která, ač není úplně nejhorší, původnímu filmu konkurovat nemůže. Sice musím velmi pochválit pana režiséra, který ze stupidního scénáře (proč by si borci z džungle v Severní Korei nemohli pokecat s prezidentem) a nevýrazných herců (hlavně americký prezident (Peter Coyote) se opravdu vyvedl) dokázal vykřesat nemožné. Své na tom určitě má i zajímavé hrátky s barvami (flashbacky, apod), které mi docela padly do oka. Ale i tak, kde nic není ... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V úvodných aj záverečných titulkoch je obraz prestrihovaný všemožnými skutočnými zábermi z bieleho domu aj Severnej Kórei, ktoré by mali navodiť pocit reálnej hrozby alebo minimálne vierohodnosť. To čo sa začne diať po zoskoku z lietadla , sme videli tisíckrát. Nevadilo by to, keby akčné scény neboli tak roztrasené, krátke, neprehľadné a v niektorých momentoch aj trápne. Americký trpiaci hrdina je snímaný spomalene, zo všemožných uhlov a divák trpí pri obrazovke rovnako. Prvý diel mám fakt rád, je to príjemná akčná jazda. Bohužiaľ toto je iba trápny, podpriemerný príživník. 50%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama