Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád gangsterky, a počítám, že většina, je tohle povinnost a hlavně libůstka. Stopáží je to plnohodnotný film, který je ale k prasknutí našlapaný faktama, fotkama, detailama, rozhovorama....no prostě jeden z nejlepších dokumentů, a to hlavně pro to, že téma je více než šťavnaté. Doporučuju! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit pocitu, že zdejší veleúspěšné hodnocení tohoto dokumentu je založeno na skvělém diváckém pocitu, že i obyčejní lidé si mohou při správném podnikatelském záměru vydělat balíky peněz. Mne však hodně štve film, ve kterém se oslavují dealer, pašerák a vrah. Je mi jedno, že jsou to pohodoví sympaťáci, kteří žijí ze svých zakopaných milionů, protože pro mne jsou to pořád jenom paraziti společnosti, bez kterých by mi na světě bylo líp. Pokud se budou chtít všichni vzájemně postřílet, tak si vezmu hypotéku a koupím jim k tomuto účelu opuštěný ostrov, ale podívat se znovu na tento negativitou hýřící dokument mne již nikdo nedonutí. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se zamilovali do Narcos a kartelu z Cali, budete ohromeni. Ještě před pár lety byla Florida divokým západem, kde každý, kdo něco znamenal dealoval kokain z kolumbijských pralesů. Výpověď hlavního "kata" černé vdovy je natolik interesantní, až se až nechce věřit tomu, že někdo dokáže zabíjet s takovou láskou. 88% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama