Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku, keď šlo v podstate len o využitie obrovskej diery v systéme, som ešte Robertsovi a spol. v podstate celkom závidel. Hold, šikovným patrí svet a pri tých peňažných cifrách, čo tu lietajú vzduchom by asi odolal pokušeniu málokto. Zhruba v polke, kedy doprovodnú dvojicu pašerákov doplní "čistič" Rivi a okrem peňazí a kosku sa začnú z každého dobového záberu a fotografie sypať nábojnice a mŕtvoly, padá sánka na podlahu a seriózne tuhne z toho v žilách krv. A to bez akejkoľvek manipulácie s divákom, snahy prifarbovať, či šokovať. Nikto tu nikomu netlačí do hlavy svoje názory, svoje postoje, nikto nič nekritizuje, všetko je len jedno desivé konštatovanie z úst tých "najpovolanejších".... 9/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Clovek ma skutecne behem sledovani problem s tim, ze se na chvili zasni a mysli na to, jake by to bylo, kdyby byl drogovy dealer:-)! Je to krute, ale je to tak. Clovek neveri vlastnim ocim, jak nekdo muze tydne prodat sto kilo kokainu a penize se stavaji jen nicotnym papirem. Toto pozlatko vetsinou drive ci pozdeji nahradi kriminal... Vypovedi v dokumentu, at uz dealera, paseraka ci najemneho vraha jsou vice nez zasvecene. Priznam se, ze jsem netusil, ze zrovna Florida byla tak postizena touto problematikou, ale jak se ukazalo, vse ma pro i proti. Zajimavy a svym zpusobem sokujici dokument. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, poutavě natočeno. Zpočátku, pokud se jedná o snadné výdělky pašeráků v době, kdy po nich nikdo nešel a jediným problémem bylo,za co astronomické příjmy utrácet, včetně vlivu na ekonomiku a rozkvět Miami,téměř zábavné.Druhá půlka, kde jsou už popisovány boje mezi gangy, je vyprávění už drsnější. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama