Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80% ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Poznate to. Niekto vam donesie nejake filmy na dvd a vy si to napchate do vasho PC alebo laptopu. Tento dokument som bral len ako z jednych, ktore si chcem co najskor pozriet aby som ho mohol vymazat a nezaberal mi miesto na hardisku. No pravda je, ze tam ostal aj po pozreti. Tento dokumnet je vynikajuci. Kope do zadku od zaciatku dokonca. Vynikajuce rozhovory s "kovbojmi", ktori hovoria svoje pribehy o ich ucasti v obchode s kokainom. Samotny zucastneni su otvoreni, dokonca by som povedal, ze sa chvalia, takze vytahuju toho stale viac a viac. Tvorcovia rozhovory zostrihali vynikajuco, a doplnili ich dobovymi zabermi a fotografami. A do toho vsetkeho nam hra dobova elektronicka hudba podobna tej z Palmoveho Scarface. Tomuto dokumentu nie je co vytknut. Zvladnute na 100%. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama