Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)

Heuréka – město divů - Město jménem Heuréka (2006) (epizoda) (S01E01)

  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama