Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední pokračování Taxi ságy. Opět ti samí hrdinové. Tentokrát jim zatápí Belgičan. Je tak nebezpečný, že ho převáží v obleku podobném tomu od Hanibala Lectera. Nakonec se z něj vyklube nenápadný podvodníček. Komisař nám předvede nové mučící postupy francouzské policie. A závěr je ve stylu Ramba. :D ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si říkal, kdy asi tak příjde další díl. A v duchu doufal, aby už nepřišel. Ne proto, že trojka nebyla vyloženě špatná, ale sérii docházel dech a jak říká známé pravidlo: v nejlepším přestat. Další díl ale přišel. A mé obavy se potvrdily, a to, že s taxíkem to má pramálo společného. Přitom začátek byl slušně rozjetej a i konec byl nadupanej, hlavně komisař a jeho arzenál, to mě pobavilo. Ale to mezi tím bylo jak s jinýho filmu. Kdyby se to nejmenovalo Taxi, dal bych i vyšší hodnocení, ale takhle to špiní podle mě celou sérii. Alespoň představitelé dílů minulých to drží na úrovni místami vtipné komedie. Belgičan pro změnu vypadal jako můj bývalý učitel matematiky, takže i ten mě bavil :-) Přesto musím konstatovat, že se jedná opravdu o nejhorší díl, který ale může v určitých pasážích pořád bavit. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Rozverná partička kolem komisaře Giberta se opět vrací, aby oloupila diváky kin a k penězům si přišla. Kariéra našich starých známých se nehla tak jak by si představovali, tak se logicky rozhodli, že ji píchnou trošku vitamínů a vrátí se zpět do populárních rolí v blázdnivé komedii T4xi. Jenže tenhle díl už nemá koule, Daniel stačí oprášit svůj taxík jen na začátku, aby nahrál policistům v příjemné citační scéně a pak musí uvolnit prostor nudné konverzačce s minimem akčních scén. Většina fórů je víceméně trapná, povětšinou právě z důvodu nepochopitelného opakování již několikrát viděného. Nápady scházejí a ani několik odkazů na světoznámé filmy nemůže tuhle polívčičku zachránit. Absolutně chybí nějaká změna oproti předchozím třem dílům, pominu-li již zmiňovaný rapidní úbytek akce a dva malé chlapce, kteří se beztak po splnění svého úkolu vytratí k dědečkovi a jsou vyškrtnuti z děje. Gibert chybuje a řve do kamery, Daniel mudruje, Emil skuhrá a Petra se snaží být sexy. Závěrečná přestřelka ala Zjizvená tvář sice chvilkově potěší, ale během pár sekund se propadá do trapné frašky. A tak se to má s celým filmem, dobré scény zůstávají pouze v náznacích a jsou okamžitě zpraseny mizerným scénářem. Absolutně fádní a nudné. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Snažím se trochu zhubnout a protože pohybové aktivity nepomáhají - akorát mi z lehoučkých špeků dělají těžké svaly - rozhodla jsem se pro jiné odtučňovací metody. Anorexie nepůjde, na to moc ráda jím, ovšem taková bulimie, to je jiná! Pěkně se nažrat a pak si strčit lžičku do krku, z toho mě spolehlivě natáhne. Ale existuje ještě třetí možnost: pustit si během přijímání potravy "Taxi 4", to člověka rychle přejde chuť k jídlu! A dost možná i k životu, takže lidem se sebevražednými tendencemi tenhle telenovelovitý, prýakční, rádobyvtipný brak, plný imbecilních dialogů a nesympatických pysků, rozhodně nedoporučuji, pokud to se svým odchodem z tohoto světa nemyslí smrtelně vážně. Vydržela jsem na tu impertinentní pakárnu koukat jen několik minut, než žluč vystoupala moc vysoko a já musela jít zblízka obhlédnout sanitární keramiku, proto se zdržím hodnocení, nicméně můj averzometr nabádá k udělení odpadu. Další mínus pro francouzské odbory... ehm, občany. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem ako je to možné, ale po bezduchej a po humore vyprahnutej trojke sa séria znova trošku postavila na nohy. Aj keď preslávenú cestu taxíkom vidíme v plnej kráse len raz a aj postava Daniela sa stiahla do úzadia, na scénu nastupuje hlavne magor Gibert, smoliar Emil a dokonca aj lepšia zápletka. Očakávaná zmena karosérie však u mňa svoj úspech nezožala, 406-tka bola jednoznačne akčnejšia a coolovejšia. 65%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama