Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Tykvohlav je asi najimbecilnejšia hororová postava, akú som kedy videl. Druhý videný film zo série o Pumpkinheadovi ma tiež nepresvedčil o opaku. Vyzerá lacno ako gumová atrapa zo strelnice, správa sa dementne a navyše mi trochu pripomína jedného popového speváka so stratou pigmentu :) Hodinu a pol som mohol stráviť nejakou bohumilejšou činnosťou, napríklad vyrezávaním strašiakov do zrelých tekvíc, alebo počúvaním Helloweenu. Nikdy viac! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sjelo do Rumunska pár filmařů a řekli si, je tady levno, zkusíme zde oprášit několik hororových sérií, třeba to hodí nějaké prachy. A tak kromě Hellraisera a Prophecy vznikl i tento třetí díl démona pomsty Tykvohlava. A ta levnost jde na filmu často vidět. Ač mi v tomto filmu Tykvohlav při záběrech celé "postavy" nejvíce připomínal vetřelce, při záběrech, kdy ho tvořila maska či herec v masce, docela ušel, v digitální podobě už to je horší. Trošku jsem se bál posloupnosti (viděl jsem jen jedničku a pak tohle), ale Ashes to Ashes dvojku jakoby pominulo a tak nějak trochu navazuje právě na jedničku (včetně několika flashbacků + i když nereálná, přesto se to objevuje i postava Lance Henriksena z jednčky). Čekal jsem to trochu horší. Pokud jsem dal jedničce 2,5*, musím tak učinit i tady, protože nápad je to sice už provařený, ale je to svižnější než jednička a bavilo mě to možná o trošku víc. Zásluhu na tom má zcela určitě hodně dobrý Doug Bradley a tradičně děsivá čarodějnice. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

V druhej tretine sa filmik celkom dobre rozbehol, bolo tam aj par brutalnych vrazd, kde sa krvou ani trosku nesetrilo, ale pribeh nebol moc zaujimavy a co je este horsie, monstrum vyzeralo ako z hororov 80-tych rokov a vrazdilo zlych ludi, takze som sa nemal o koho bat, skor mi bolo jedno, koho to monstrum zabije. V tretej tretine ubral reziser z plynu a skor som sa nudil. Neviem, preco Lance Henriksen nedostava lepsie ulohy. Jeho je podla mna skoda, aby sa objavoval v takychto filmoch... 04.09.2008 ______ Doug Bradley - (Doc Fraser) +++ Lance Henriksen - (Ed Harley) +++ Douglas Roberts - (Bunt Wallace) +++ Lisa McAllister - (Dahlia Wallace) +++ Tess Panzer - (Molly Sue Allen) +++ Hudba: Rob Lord +++ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko který se nebojí ukázat gore a není to ani nic extra okázalého. Tykvohlav vypadá stále fajn a navíc ted tu má z obětí koho vybírat. Bradley je hnusnej hajzl a Henriksen je stále sympaťák. West mi znova ukázal že když točit béčko tak k tomu nestačí pouhý peníze ani dobří béčkový herci ale talent, který rozhodně má. Za mě spokojenost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k procentům by člověk čekal další filmový průjem. Nu, není pro mne žádným překvapením, že nic takového se nekonalo. Po průměrné jedničce a zmršené dvojce přichází sice zjevně levná a nijak oslňující trojka, do sračky má však opravdu daleko. Tykvohlav se vrací ke své nezvratně nelítostné démonické podstatě a zabíjí všechny, kteří se mu na jeho cestě za vykonáním pomsty nachomýtnou před pařáty. Nabodeníčko na bleskosvod v deštivé noci či přepad kostela patří dokonce k zapamatováníhodným scénám s až epickým nádechem, samosebou dokážete-li odpustit ty velmi levné triky a popustíte uzdu své představivosti. Čili aťsi kdo chce co chce říká, já byl spokojen, i když to stálo za hovno. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama