Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Fr 

všechny recenze uživatele

V USA je registrováno půl milionu sexuálních deviantů. Každé 2minuty je zneužita žena nebo dítě….. Filmy na takováto témata mi nejsou příjemný. Může se to zvrhnout v neustálé zobrazování utrpení a to nemusím. R.Gere zde působí jako dobrý průvodce. Jeho postava ,,služebníka veřejnosti“, který nás a svoji nástupkyni seznamuje s prací, která je jako každá jiná, provádí ,,své“ terapie a zatahuje do místy zajímavého pátrání mi vyhovuje víc, než u leckterých rádoby romantických komedií. Kvituji také vizuální stránku, ale samozřejmě, že vše tu již bylo. A jistě i lépe. Ovšem zase taková tragédie to není a jedno zhlédnutí nikomu neublíží. Lepší ***. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Letos už třetí film spojený s brutálními únosy žen. Zatímco konkurenti byly buď roztomile neohrabaní (Captivity) nebo výsměšně špatný (I Know Who Killed Me), tak The Flock je špatný přímo jalově. Film se v podstatě skládá jen z ježdění Gerea a Danes od jednoho hlídaného devianta k druhému. Občas proloženo návštěvou jakési budovy uprostřed města vypadající jak márnice, s igelity visících na zdech a dominami v každém koutě. A když už je únosce skoro chycen, tak vyběhne jeho magický nezranitelný pes, který pak skočí k únosci na pickup s neprůstřelným štítem. Fakt nechápu, proč po něm Gere nikdy nevystřelil. Ono kdyby se scénář zaměřil kontroverzně na společností utlačované devianty trpící úchylkami, za které oni sami nemůžou, tak by tohlo být moc zajímavé. Ta jedna pedofilova scénka se povedla. Ovšem se tak nestalo, a tak aspoň budou rochnit CSI fanoušci v režii, která je přesně to filtrově blikavé "cvak-vzum". A úplný závěr očekávaný ve vrácení se na začátek v podobě nějaké moudré hlášky, která byla vybrána dadaisticky hozeným kružítkem na lexikon moudrostí, to jen dodělá. To je tak vykonstruovaný nesmysl, že tam úplně stejně mohlo být "Myslím, tedy jsem." ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film môže zaujať svojou svižnou kamerou, dobrým strihom a Richardardom Gereom, a to je tak všetko. Dej sa ťahá ako sopeľ a kým príde k niečomu "nepotrebnému" ako zápletka, tak si počkáte zhruba 40 minút. Film by mohol vďaka téme zo seba vytrieskať viac, ale asi nechcel, a miesto drsnej kriminálky si zazívate pri nudnom sprievodcovi sexuálnych úchyliek. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

eroll je zamestnancom verejnej spravy a zaobera sa sex. delikventami. je vsak trosku nad limit investigativny a nosi pri sebe minirevolverik, co sa nepatri na statneho zamestnanca takej nizkej sarze...avsak dostava do opatery bazantku, ktora ho svojim sposobom kroti a zabranuje, aby sa nakoniec on sam nestal bestiou...viete co? mna tento thriller miestami riadne vystrasil, ale dostali ma (negativne) zrychlene sceny a tych tam bolo neurekom a zaverecne rozhresenie:D....o jojoooj, ale co cakat od film rovno vedeneho na dvd...40% ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

I přes neuvěřitelně stavěnou zápletku (přestárlý a lehce obtloustlý ouředník jednající spíše coby kříženec batmana a FBI agenta) nelze filmu upřít (pochmurnou) atmosféru a hlavně (smutné) poselství. Čtvrtá hvězda přidána za absenci romance mezi hlavními postavami a vcelku slušné vykreslení "power games" na všech frontách. Navíc oceňuji proměny zaostření - nejen vizuál, ale i vlastní moto odkazuje k nejednoznačnosti, kdože je tu vlastně obětí a kdo původcem.... "Ve Spojených státech je registrováno více než půl milionu sexuálních deviantů. Na každý tisíc z nich je pouze jeden pracovník, který je monitoruje. Každé dvě minuty je v Americe sexuálně zneužita žena. Kdysi někdo řekl, že ten, kdo bojuje s netvory, by si měl dát velký pozor, aby se sám netvorem nestal. A když někdo nahlédne do pekla, peklo uvidí do něho." ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama