Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Násilnější, než činy, kterejma se Errol (Gere) zabývá, mi připadal spíš střih toho filmu. Mezistřihy a rychlé prostřihy doprovázené nějakým zvukem a přiblížením kamery do detailu + rozostřování a zaostřování, mě fakt sraly. Byly hrozně nepřirozené a chtěly mít za následek temnou atmosféru ala 8MM. Když ne to, tak celou dobu s váma režisér hrál hru na to, jestli je Errol paranoidní nebo jenom takovej hajzl. No, otevřeně - hrál to dost jednostranně. Tak moc, až vám bylo jasný, že se nakonec ukáže jako opak. Vsadím se, že američani si užili takovej velkej LOV NA ÚCHYLÁKY, protože už jenom existence registru perverzáků je úchylná. A pro američany je promiskuitní už i čůrání mimo záchod. Místama se tam objevila dost dobrá hudba, ale jinak je to fakt dost trapárna. Je to blbý, když jedinej způsob, jak vyhrotit situaci, je tím, že na sebe budou všichni navzájem řvát. Jeden z nejhorších Gereovejch filmů, ale může za to spíš režisér, než on. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelný Richard Gere, nepřesvědčivě "občas" hysterická Claire Danes a Avril Lavigne v pozici, v jaké ji asi v žádném klipu neuvidíte, pokud nezačne zpívat death metal. Film ubíhá rychle, svižně, jakoby sám chtěl být co nejdřív skončený. Filmy o úchylácích má asi rádo široké spektrum lidí, takže by to možná chtělo víc rozvést - to málo, co tady ukáží, je...opravdu málo. Zlatých 8 mm. Ale beztak je to průměrný, možná lehce, lehce nadprůměrný film, který nezamrzí. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Letos už třetí film spojený s brutálními únosy žen. Zatímco konkurenti byly buď roztomile neohrabaní (Captivity) nebo výsměšně špatný (I Know Who Killed Me), tak The Flock je špatný přímo jalově. Film se v podstatě skládá jen z ježdění Gerea a Danes od jednoho hlídaného devianta k druhému. Občas proloženo návštěvou jakési budovy uprostřed města vypadající jak márnice, s igelity visících na zdech a dominami v každém koutě. A když už je únosce skoro chycen, tak vyběhne jeho magický nezranitelný pes, který pak skočí k únosci na pickup s neprůstřelným štítem. Fakt nechápu, proč po něm Gere nikdy nevystřelil. Ono kdyby se scénář zaměřil kontroverzně na společností utlačované devianty trpící úchylkami, za které oni sami nemůžou, tak by tohlo být moc zajímavé. Ta jedna pedofilova scénka se povedla. Ovšem se tak nestalo, a tak aspoň budou rochnit CSI fanoušci v režii, která je přesně to filtrově blikavé "cvak-vzum". A úplný závěr očekávaný ve vrácení se na začátek v podobě nějaké moudré hlášky, která byla vybrána dadaisticky hozeným kružítkem na lexikon moudrostí, to jen dodělá. To je tak vykonstruovaný nesmysl, že tam úplně stejně mohlo být "Myslím, tedy jsem." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V USA je registrováno půl milionu sexuálních deviantů. Každé 2minuty je zneužita žena nebo dítě….. Filmy na takováto témata mi nejsou příjemný. Může se to zvrhnout v neustálé zobrazování utrpení a to nemusím. R.Gere zde působí jako dobrý průvodce. Jeho postava ,,služebníka veřejnosti“, který nás a svoji nástupkyni seznamuje s prací, která je jako každá jiná, provádí ,,své“ terapie a zatahuje do místy zajímavého pátrání mi vyhovuje víc, než u leckterých rádoby romantických komedií. Kvituji také vizuální stránku, ale samozřejmě, že vše tu již bylo. A jistě i lépe. Ovšem zase taková tragédie to není a jedno zhlédnutí nikomu neublíží. Lepší ***. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Niels Mueller se etabloval jako velice slušný režisér už svým debutem (Zabiji Nixona), zde je však uváděn coby spolurežisér, nicméně ani on nezabrání podprůměrnosti chaotického thrilleru. Dobrý režisér (hongkongský specialista Wai Keung Lau prokázal své kvality všemi třemi Volavkami) zvládne napumpovat napětím i čekání ve frontě na banány, tady se však několikrát šláplo vedle. A zejména u samotného námětu. Dynamiku úvodu rozmělní odkrývání nepříliš zajímavé zápletky a slušný vizuál á la Scott mladší záhy omrzí, ba začne dokonce vadit. Richard Gere se tu coby federální úředník chystá do penze (teda, vlastně dostal padáka za své rázné metody), musí ale ještě zaučit svoji nástupkyni. Jeho specializací jsou totiž sexuální delikventi, jejich evidence a průběžná kontrola jejich životních kroků. Ne vždy ale jeho „klienti“ sekají dobrotu. Celý thriller má zvláštní koncepci, parazituje na jiných povedenějších snímcích, dialogy jsou prosté, bez života a duo Gere/Claire Danes působí asi tak, jakoby je jejich postavy přímo otravovaly. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno