Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Původní korejský film jsem viděl už před lety, ale moc si ho nevybavuju, tak nevím, jestli měl stejně trapný závěr jako tohle. Občas to bylo zábavné, ale povětšinou trochu jako "Cože?" Spíše slepenec scén než jednolitý děj. Elishu mám hodně rád a potěšila mě, že tady chodila v kozačkách, ale nějak se mi na tu roli nehodila, nepřesvědčila mě, že by zrovna ona dokázala být takhle trhlá... což je škoda. Dívá se na ní hezky, není to špatná herečka, ale tahle role jí nesedla. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Za co vůbec ony dvě upocené hvězdičky? Možná za to, že film má rozumnou stopáž, konec není nechutně trapný a Elisha se tu 2x pěkně usměje, i když jinak jí to tu vůbec nesluší, kde je její sex-appeal? Máme možnost vidět všechny klišé newyorské exteriéry, které lahodí kameře. Sledujeme story, jejíž konec je jasný již od prvních vět. Děj zdánlivě kulminuje k dramatickému vrcholu, ano, tak by se asi mělo točit, ale drama je plytké a hloupé, vrchol spíše hrbolek pár centimentrů nad zemí, který pak - a to mi vadilo nejvíc, pomalu zase klesne, aniž bychom vůbec poznali, že klesáme. Co bylo jinak milé, to byly charaktery obou postav: ona emočně labilní hysterka, hrající si se svým okolím, jak se jí zlíbí, on věrný psík stojící opodál, mající pochopení pro každý vrtoch, obdivný pohled pro každý další bláznivý kousek a srdce na dlani, připraven podat jej své milé i s tím, že ta jej rozpustile upustí a podpatkem rozdrtí. Takových víc (chlapců, ne filmů). ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je prakticky jen zkráceným sestřihem výborné korejské předlohy, ze které však bylo vyjmuto vše, co dodávalo předloze kouzelný náboj. No dobrá, pokusím se však zapomenout, že existuje ono kvalitní korejské dílo, protože jinak bych tento film musel nekompromisně hodit do "odpadu!" Podívám se na Bláznivou holku jako na "americkou" romantickou komedii, která však funguje pouze jako romance a jako komedie selhává po všech stránkách. Příběh je neuvěřitelně zkratkovitý - především v první polovině, a i když v polovině druhé nabere určitý romantický dech, v záplavě žánrových příbuzných zapadá pod tlakem lepších filmů nekompromisně do patra podprůměru. Elisha Cuthbert v sobě nesporně jiskru má, snaží se i herecky, ale v této roli mi prostě nesedí, Jessemu Bradfordovi chybí šťáva úplně. Takže ani obsazení není šťastné. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní jihokorejský film a abych pravdu řekl nikdy se na něj nepodívám. Tenhle film jsem prostě musel vidět z jediného důvodu a tím je Elischa. Jedná se celkem o průměrnou romantickou komedii s průměrnými hereckými výkony, ale s nadpozemsky krásnou Elishou. Proto ta jedna * navíc :) ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Jesse Bradford nemá na to hrát hlavního hrdinu v něčem takovém a Elisha Cuthbert byla vážně dost protivná, nebo to aspoň skvěle hrála. Vadila mi ta hra "my jsme všichni strašně cool odproštění od reality", už od poloviny filmu mě absolutně nezajímalo, jak to teda dopadne. Zachránila to až ta hra na osud na konci, to já zase ráda... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama