Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Dever 

všechny recenze uživatele

Herecká paráda mojich najobľúbenejších herečiek Natalie Portman a Scarlett Johansson pri ktorých Eric Bana zo svojou rolou kráľa Anglicka ani trochu nevyčnieva z rady čo ma milo prekvapilo. Tiež ma milo prekvapil aj Justin CHadwick zo svojou réžiou a citom pre prostredie z historického obdobia s ktorým nemal v predchádzajúcich seriáloch vôbec skúsenosti. Jednoducho som bol nadšený z celého filmu..... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film, který má na půl televizní režii, ale kvězdné obsazení. Co hvězdné, rovnou superhvězdné. Dvě nejžádanější herečky součastnosti, obě dvě jsou sice krásné, ale tady jsem ani pro jednu slabost nenašel a Eric Bana, který je dobrým hercem, ale pro takovou roli mu chybí prostě šarm, kouzlu a charisma. Takže o nějakém výpravném velkofilmů nemůže být ani řeč. Vlastně Chadwick je další "zabiják" projektů a herců, protože tohle si určitě za rámeček nikdo z hlavní trojice nedá. Ze začátku mi to přišlo jako sladká limonáda, ale změnilo se to v ostrou pálenku, která občas fakt kopala. Emoce jsou cítit i v tom největším zákoutí a Natalie i Scarletta intrikují co to dá, ale když má přijít něco velkýho, prostá režie to shodí dolů mezi ostatní harampádí. __ Na dopoledne slušný, ale jako historický velkofilm? Ani za tisíc let! Tři s odřenýma ušima. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu hrají dvě mé hodně oblíbené herečky a nebojím se napsat, že právě kvůli nim jsem se téměř nenudil. The Other Boleyn Girl je historické drama, které po většinu času nenudí a pokud (jako já) moc nevíte o historii staré Anglie (věděl jsem akorát, že si Jindřich osmý musel vymyslet vlastní církev, aby se mohl rozvést) a neviděli jste Tudorovce (ani já jsem zatím tenhle seriál neviděl, ale mnozí to zde přirovnávají právě k tomuto seriálu) tak si zřejmě tento film užijete, stejně jako já. Co si budeme povídat, tohle je dobrý film, ALE… není zde ani jedna silnější scéna (a to tam pár scén mělo potenciál), ani jeden silnější okamžik, který bych si déle zapamatoval. Celé to jen plyne. A proto nemůžu dát plný počet. Ale jinak, vše ostatní se podařilo a jak už jsem řekl na začátku, já miluju Scarlett a Natálku. Takže celkový dojem je stále hodně, hodně slušný. 80 %. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První dvě série Tudorovců zhuštěné do dvouhodinového historického dramatu, které by se mohlo dmout pýchou na televizní obrazovce, nikoliv na velkém plátně. V místy zbytečně roztahaných Tudorovcích jsou všechny ty spletité intriky na královském dvoře alespoň o (podvazkový) řád šťavnatější. Nejen co se týká (zde velmi decentních) erotických scén. Filmu v první polovině chybí také spád, jenž kompenzuje jeho nadbytkem v polovině druhé. Náhle střihy o několik měsíců vyvolávají dojem uspěchanosti. Není-li Králově přízni přáno spočinout mezi mnoha nadbytečnými doplňky výuky dějepisu, pak zásluhou lákavého hereckého obsazení. V duchu nastíněné idey o tom, kdo vlastně mění dějiny, mu jasně dominují ženy. Dospělé, rozumné a cynické (Kristin Scott Thomas, Ana Torrent) i mladé, naivní a věřící v moc svých vnad. Hru Nataliiných „vím víc než ty“ očí a Scarlettiných plných rtů trochu bezmocně sleduje Eric Bana, okolo něhož by se mělo všechno (a všechny) točit. Ale třeba měl pravdu André Maurois, když pravil : „Neexistují nebezpečné ženy, jsou jen slabí muži.“ 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Morien, elle, SeanLSD ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Romantika z červenej knihovny alebo historické drama? A čo tak oboje naraz? Fajn, povedal si niekto z hora. Do party zregrutoval na post režiséra neznámeho zelenáča Justina Chadwicka a ako ústrednú dvojicu doporučil slečnu Portman a slečnu Johansson. Hej, hej, môže byť, no nie? Rozhodne, ak by režisér vlastnil nejaké užitočné skúsenosti. Bohužiaľ podobné rozumy ešte jaksi nemal kde nachytať a tak sa nám naskytol pohľad len na slabučko nadpriemerný snímok.. __ Scéna strieda scénu, intriga intrigu a medzi tým rozruchom môžme pozorovať náznak stredovekého dejstva. Všetko je na svojom miesto, všetko je naozaj v poriadku, ale.. mená ako Portman-ová, Johannsson-ová a Bana jednoducho nemôže utiahnuť začiatočník (a teraz sa ospravedlňujem za moju úprimnosť) bez výrazného talentu. A práve v ňom spočíva kameň úrazu. Nevravím, že celý film stojí za starú bačkoru, to rozhodne nie. Počas 115 - tich minút som odbíjajúci čas sledoval naozaj minimálne, čím chcem vlastne naznačiť, že "Králova přížeň" sa v žiadnom prípade nevlečie - práve naopak, odsýpa veľmi plynulo, ba až rýchlejšie než by ste predpokladali. No každopádne sa dala udalosť tohto rangu sprezentovať vo výraznejšej a kvalitnejšej forme. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Film, rovnako ako väčšina filmových a televíznych adaptácií o Henrichovi VIII. (Eric Bana), zobrazuje kráľa s tmavohnedými vlasmi. V skutočnosti mal Henry ryšavé vlasy. (Arsenal83)
  • Král Henry se ve skutečnosti dočkal legitimního - myšleno porozeného manželkou - mužského potomka Edwarda VI. až od své třetí ženy Jane Seymour. (Kikimora2001)
  • Jane Parkerová a George Boleyn nebyli manželé až po narození Alžběty, ale už kolem roku 1525, Jane byla navíc dvorní dámou Kateřiny a podle historiků musela být hezká, jelikož byla vybrána spolu s Annou a Marií na divadelní hru. (ČSFD)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama