Reklama

Reklama

Moje borůvkové noci

  • Hongkong Lan mei zhi ye (více)
Trailer 3

VOD (1)

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth (Norah Jones), zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace. Ať už jde o poetické filozofování s majitelem noční kavárny (Jude Law), zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty (Natalie Portman), či o zničený vztah mezi policistou (David Strathairn) a jeho vzpurnou manželkou (Rachel Weisz)... Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Zvolna se osvobozuje z pout minulosti a objevuje novou cestu - tu, na jejímž konci čeká opravdová láska... Film Moje borůvkové noci v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (360)

Šakal 

všechny recenze uživatele

DOKONALÉ VÍTĚZSTVÍ FORMY NAD OBSAHEM. Výtečná vizuální stránka v kontrastu s " chatrným " příběhem, který nevytáhli ani mí oblíbenci Jude Law, Natalie Portman či Rachel Weisz. Kdo mě nejvíce potěšil, to byl David Strathairn. Příběh na pozdní večer.... neurazí a pokud se naladíte na jeho pomalé tempo nebudete zklamáni, přesto vzhledem k tématu a hereckému obsazení pro mě osobně menší zklamání. Rychle vyšumí a druhý den ráno už si na něj ani nevzpomenete..... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to nuda; děj nemá spád. Začátek filmu, zápletka, pak se jakoby musí hodinu a půl odehrávat víceméně nezajímavý příběh, aby se děj mohl vrátit zpět na začátek a bylo možné celý snímek ukončit rádoby happy-endem. S hereckými výkony nemám problém, Natalie Portman byla nejsvětlejším místem filmu, kdy jsem se chvíli i bavil. Ale sebelepší herecký výkon nevylepší nezáživný scénář. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezvyčajne spracovaný film, s peknou myšlienkou a akoby som to vytrhla z jednej pesničky, bol to film o tom, že všetci niekedy musíme ,,Move along". Okrem naozaj, prekvapivo príjemnej hereckej zostavy na nás čakal aj perfektný soundtrack. aby som sa ale vrátila k hercom, bol to prvý a zatiaľ možno jediný film, v ktorom som si postavu Judea Lawa naozaj obľúbila. Hral tak uvoľnene ako som ho ešte nevidela. Ostatní ma neprekvapili, Norah Jones bola príjemná, ale nemyslím si, že potrebovala veľa na to aby sa zhostila úlohy. Väčšinu povahy hlavnej postavy nám poskytol režisér a scenárista, takže podľa mňa sa jej hralo veľmi dobre.Tak som premýšľala, čo by som tomuto dielku dala. Napriek tomu, že mám obrovskú chuť na borievkový koláč a že hneď po dopozeraní neviem vysloviť žiadnu podstatnú chybu, môžem dať len 80%, mám pocit, že to mu niečo chýbalo. Keď raz prídem na to čo, napíšem to sem. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédl v rozpoložení, jehož zapříčiněním na mě zapůsobil jako živá voda. Tenhle biják je filmový balzám na mou zjitřenou duši, která aktuálně prahne přesně po tomhle typu filmařiny. Tak trochu afektované a přeartované, s dokonalým soundtrackem, a nasnímané takovým způsobem, který činí z této podívané unášející zážitek do jiného světa, kam se chci znovu a znovu vracet. Tenhle film jsem rozhodně neviděl naposled. Není druhého režiséra, jakým je Kar-wai Wong. UPDATE 21. 12. 2014 - I při druhém zhlédnutí se mi film velmi líbil, byť už přece jen ne tolik jako poprvé. Zůstávám ale u původního hodnocení, protože jsem si tam nově našel věci, které jsem tehdy nevnímal. Ó ano, řeč je samozřejmě o mé identifikaci s postavou Elizabeth, v níž jako bych se viděl. A vlastně i postava policajta Arnieho mi byla až nepříjemně povědomá. Och bože, není chmurnější společnosti, než mezi lidmi, kteří dostali kopačky. A právě protože si myslím, že s nimi Kar-wai Wong soucítí, nemohu tomuto filmu dát méně než 5 hvězd. Nemluvě o tom, že soundtrack z tohoto filmu jsem si už pustil nepočítaně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ostatní koláče jdou na dračku, jen ten borůvkový často zůstává nedotčený. I ten se stane tématem k povídaní pro inteligentního kavárníka Jeremyho a nešťastné Elizabeth, která nenachází odpověď na věčnou otázku „proč“. Přítelem opuštěná se tak vydává cestou napříč Spojenými státy a nebude v tom sama. Standardně dobrý Jude Law, překvapivě dobrá Norah Jones (jinak skvělá písničkářka bez skandálů), nadprůměrně sexy Natalie Portman (i s krátkým sestřihem) a výtečný David Strathaim (coby truchlící opilec). Umělecké kvality čínského režiséra Wong Kar-waie si moc příjemně pohrávají s atmosférou (občas až příliš) a i když je to jednoduché jako Kolumbovo vejce, moc příjemně se to spolu s hlavní hrdinkou prožívá!! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Film zahajoval 60. filmový festival v Cannes v roce 2007. (HappySmile)
  • Norah Jones byla jedinou volbou pro hlavní ženskou roli, i když nikdy předtím nehrála. (HappySmile)

Reklama

Reklama