Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Očekávání hrůzy od Silku jenom proto, že se nachází v kolonce horor, by mohlo člověku zkazit zážitek. Děsivé okamžiky se tu sice najdou, stejně jako duchové, jedna z možných hlavních ingrediencí žánru strachu, ale filmová emoce, s kterou Silk IMHO operuje především, je napětí a touha po odhalení tajemství. Těch je v Silku skutečně hodně, ať už se týkají ducha dítěte nebo motivace vedoucího podivného výzkumu Hashimota. Motivace, to bych v porovnání s mnoha duchařskými filmy vyzdvihl. Nejde jen o snahu zbavit sebe či druhé nějaké neznámé hrůzy, přežít. Zdejší postavy jsou hnány různými touhami a samy se aktivně vystavují nebezpečí. A ač se nejedná o motivace představené hluboce a komplexně, hlavní podmínku, uvěřitelnost, splňují. Ani svět duchů není nepředvídatelným chaosem - má svá pravidla, která jde zkoumat a odhalit. Využít. I zneužít. Dík té hodince a půl prožitého napětí mi naprosto nevadilo, že jako médium slouží geometrický útvar, Mengerova houba, 3D variace na Sierpinského koberec, kterou rozhodně nejde sestavit z lidských proteinů a která není klíčem k antigravitaci, a vznáší se jen proto, že má nulový objem a tudíž i hmotnost. Je to vůbec zajímavý útvar, protože krom nulového objemu má nekonečnou plochu. Ale dost o fraktálech a matematice - to tu zmiňuji jen proto, abych dokázal, že i matematika tvoří krásu. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Není moc asijských horrorů, o kterých bych řekl, že jsou téměř dokonalé. O Guisi to můžu s klidným svědomím prohlásit. Dovedu si však představit, že se nebude líbit každému, přece jen není tak přímočarý a nenáročný jako thajský Shutter. Pokud se člověku strefí přesně do vkusu, jako se strefil mně, ve filmu najde jen pouhé minimum chyb (či rušivých elementů). Výraznější chybu dle mého názoru nemá, pokud se tedy nedá počítat v duchařině za chybu to, že upřednostňuje myšlenku před výsledným šokovým efektem. Někdo možná nepřejde fakt, že film čas od času přepne ze strašidelných scén plných napětí do čínské romantiky (ne, tak hrozné jak to zní, to zdaleka není), nebo nezkousne ambicióznost projektu. Pro mě osobně je to nejlepší horrorový počin za rok 2006. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, která mě až tak moc nenadchla. Iniciativě se meze nekladou, šak taky v žádném případě neříkám, že to byla blbost, nebo že jsem se nudil, jen mi to připadlo na konci trochu udušené. Vlastně bych to ani nenazýval hororem, spíš malinkým mysteriózním pokusem o zamyšlení nad smrtí a principy opuštění těla lidskou duší. Dá se bez problémů zkouknout, jen nečekejte žádné šoky nebo objevení Ameriky...60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nebylo kratší a že se některé motivy víc neprobraly, protože by mne zajímaly a ještě víc by ozvláštnily tenhle hodně zajímavý a netradiční nápad, dokonce i zajímavě natočený (třeba ta sice krátká, ale detektivní linka nebyla rovněž marná). Jen tedy netuším, co ti Asiaté mají za problémy s matkami, tohle je v krátké době druhý horor, kde se matky nechovají k synům zrovna srdečně. Líbila se mi i atmosféra, výprava a některé skutečně povedené scény ("Ještě jsem neviděl, aby se někdo udusil nudlemi."), a dokonce i zakončení je sice zkratkovité a zbytečně rychlé, ale vysvětluje v podstatě vše - a tomu hajzlovi pajdavému jsem ten jeho omyl přál. Jinak doufám, že polda v tom bytě už nebydlí a žije s květinářkou Wei (jak dokládá ten podpis na propouštěcí zprávě) a sem chodí jen na čumendu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální Film jako Prase.. Nejspíš můj První film z Tchaj- Wanu.. Nedopadl vůbec Špatně.. Způsob chytnout ducha do Mengerové Houby a Sledovat Jej.. Co dělá, Jaké má stereotypy.. Nebylo vůbec špatný, Místy super Nečekaný Efekt.. Přestřelka na Silnici s Policajty byla z celého filmu nejlepší! Konečná vyvraždovačka se mi až tak Nelíbila..Ale jedna se o Zajímavý Počin z Ásie! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama