Reklama

Reklama

Shizuku

  • angličtina Drop
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Podobenství
Japonsko, 1965, 4 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek z šedesátých let, částečně černobílý a částečně barevný, nás zavede kamsi na moře, kde na voru svázaném z trámů trpí a hlady a žízní pomalu umírá zarostlý námořník. Jeho jedinou nadějí je získat alespoň jednu z kapek sladké vody, které se mu zachytily na plachtách. Že to není lehký úkol, se dozví až po prvním pokusu... (stub)

(více)

Recenze (5)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neobvykle naanimovaný kraťas, který je jenom trochu víc… japonský. A údajně to celé nebylo jenom o trosečníkovi, který trpěl obrovskou žízní uprostřed oceánu, tak nevím. Počkat, napsal jsem „oceánu“? ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Roztomile vtipná moralitka od samotného Boha japonské mangy Osamu Tezuky, která spadá spíše do jeho artovějších dílek. Zajímavostí je, že čtyřiminutový (ale animovaný!) snímeček vznikl za méně než týden. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[5] Ďalší z Tezukovej série krátkych filmových experimentov je štúdiou bláznovstva v háve vypointovanej anekdoty o vysmädnutom námorníkovi. Väčší priestor pre abstraktnú kresbu je logicky zdôvodnený fatamorgánami a halucináciami (hoc môže zvádzať i k symbolickejším interpretáciám). Opäť zaujímavý a vtipný, no v rámci Tezukovej tvorby len priemerný počin. 65% ()

Reklama

Reklama