Reklama

Reklama

Malý tygr

  • USA Little Tiger (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1976, 11 min

Obsahy(1)

Z afrických pohádek – příběh malého tygříka, který se stále všeho bojí. Až starost a strach o nemocnou maminku dokážou jeho bojácnost překonat a on dokáže maminku zachránit. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Animace se mi moc nelíbila. Obzvlášť tygři nevypadali moc jako tygři :-( Ale jinak úžasná africká pohádka s úžasnou myšlenkou: strach (o sebe) ztrácíme, když máme strach o toho, koho milujeme. Kvůli této myšlence stojí určitě za vidění! Pohádku nám navíc převypráví pan Hrušínský. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nic tak nepotěšilo jako tahle pohádka, kterou jsem objevila v I vysílání. Knížku Libuše Palečkové s kouzelnými ilustracemi Josefa Palečka jsme si oblíbily s dcerami, když byly malé. A pak si ji zamilovala i moje vnučka. Bojácný tygřík, kterému byly odebrány jeho pruhy, protože se všeho bojí, hledá odvahu. Najde ji až tehdy, když onemocní jeho maminka a on musí jít pro doktora přes les, v bouřce. Na konci filmu dostane zaslouženě zpět své pruhy, je z něj tygr, jak má být. V knížce je stejné zakončení jako ve filmu, tygřík přiznává své mamince, že se bál, a jeho maminka ho obejme. A moje mladší dcera mi tehdy řekla: "Maminko, obejmi mě tak, jako máma tygřice objímá svého tygříka." Od té doby měly moje dcery přezdívky - Malý a Velký tygr. ()

Reklama

Reklama