Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to tak bývá, že s přehnanými očekáváními obvykle přichází zklamání. Je mi líto, ale ten film mě prostě po hororové stránce uspokojit nedokázal. Halloweenskou atmosféru to má výbornou (český název se tentokrát povedl, protože Halloweenskou noc opravdu skoro prožijete!), v dnešní době působí takhle silně stylizovaná věc skoro jako zjevení, ale bát jsem se u toho nedokázal. Pár lekaček funguje skvěle, ale příležitost k pocítění strachu, když už se nějaká najde, je vždycky čímsi rozbita. Ať už hudbou (dobrou, ale ne hororovou), herci, nebo komediálním zlem. Trick 'r Treat se dost možná stane kultem, který hororoví fanoušci (tedy i já) v souvislosti s uplynulou dekádou vždycky zmíní, ale současně to je příklad filmu, jenž nikdy nebude mojí srdcovkou. Každopádně kvalita to je.7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadny trhák ako napríklad volebné letáky Oľano, ktoré ľudia hromadne trhajú i pália, za to ale súbor zaujímavých krátkych príbehov s myšlienkou, že halloweenske tradície sa porušovať neoplatí. Najlepšie ani neoslavovať. Je tu neumelecké dielo, na ktoré sa dá pozerať a kde ten žáner "horor" netreba brať úplne vážne. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělá tak trochu parodie na halloweenské filmy. Celý děj tvoří několik příběhů a i přes jejich komediální nádech jsem se po konci cítila trochu nesvá. Navíc film nadchne svou dokonalou křiklavou atmosférou. Z herců mě nejvíce pobavil Brian Cox, v takové roli jsem ho opravdu nečekala. Nejlepší na celém filmu je ale fatální konec každého z příběhů, u kterého se chtě nechtě pousmějete. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel sa tiahne celým filmom. Dej bol plytký, fádny a totálne nudný. Masky jedna veľká katastrofa a ako z pomocnej školy. Napríklad taký vlkolak mi skôr pripomínal susedovho psa ako niečo čo by malo aspoň trocha postrašiť. V Harry Potterovi mali lepšieho, to bez debaty. Celý čas som sa pozeral na hodinky, že kedy to už konečne skončí. Ešte šťastie, že film je relatívne krátky. Horor? Komédia? To asi ťažko. Nebál som sa a nesmial. Skôr mi to pripadá, akoby horor s komédiou odštartovali beh na 100 metrov a po desiatich padli v kŕčoch a agónii na zem. Našťastie to koniec s tým starkým a akože strašidelnou tekvicou troška zachránil. Len žiaľ posledných 5 minút nerobí film. 30/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Film měl premiéru na Butt-Numb-A-Thon filmovém festivalu v Austinu, kde se dočkal vřelého přijetí. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama