Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

larelay 

všechny recenze uživatele

Ako zaryty ateista asi nebudem objektivna, ale zase na druhej strane, ani spravanie vsetkych tych fanatickych privrzencov Alaha, Jezisa krista, Hare krisnu a este neviem akych podob Boha nie je objektivne a spravne. A hlavne, ked sa ten fanatizmus transformuje do mozgov malych a nevinnych deti. A konecne mame otazku ala Michael Moore zopodvedanu. Kto vlastne voli Gergea W. Busha? No predsa dementni fanatici. Amen! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chceme znovu získat Ameriku pro Krista......“ Náš starý svět je nemocný (jistě jste si taky všimli!). EVANGELIKÁLOVÉ - fundamentalisté vštěpující víru, jejichž posláním je ZLOMIT MOC DÁBLA V (americkém) NÁRODĚ! Čekal jsem senzaci. FANATIKY. Jsou tu, ale nešokují. Myslíte si, že jsou děti obdařený mimořádným talentem pro exhibicionismus (v klidu, jde o náboženství) a před kamerou propagující víru v Ježíše Krista (nekecal jsem, že?) divní? Proč? Mají 2 ruce, 2 nohy, 1 hlavu, pláčí nad svými hříchy, dělají pokání a neustále mluví o víře. Jim je to fuk! Vy (ani já) je nebudeme soudit, jestli půjdou do pekla. A přes ně vede cesta ke spolkům, které zakážou interupci, Harryho Pottera nebo Lindsay Lohan. BOŽÍ ARMÁDA, kluci a holky, kteří můžou změnit svět. Exkurze do komunity, jejíž slávu šíří např. G.Bush (který jako prezident navrhoval kandidáty do Nejvyššího soudu) není šokující. Jen pár zajímavých faktů a čísel. Provázanost s politikou už dneska nepřekvapí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Věřím, že George Bush je světec, který byl povolaný ke stvoření křesťanské společnosti. 2.) Jediné co poslouchám je křesťanský heavy metal a rock n roll (i když nejsem zhulenej!!). 3.) Tvrdím to už dlouho: Harry Potter je nepřítel Boha! 4.) Je mi 12, mám svoji Bibli a požádali mě, abych večer kázal. PŘÍBĚH *** ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlému anti-křesťanovi mi tenhle dokument hnul žlučí. Možná je to ode mě trochu masochismus, že se na podobné věci dívám, ale nešlo odolat a zdravě se nasrat občas není také od věci. Co konkrétně mě pohoršilo asi nejvíc však nejspíš nemá smysl komentovat, protože co komentář, to hejt ne nepodobný tomu, co bych napsala já sama. Co mi však výjimečně vyhovovalo, byla forma. Obyčejně u dokumentů podobného rázu kafrám, že mi tam chybí názor odborníků, v tomto případě by se nejspíš jednalo o nějakého religionistu. Avšak tento dokument je tak výmluvný sám o sobě ve své čisté formě, že to nebylo potřeba, na rozdíl od podobného počinu z českých luhů a hájů (Ježíš je normální). Jasně, není to žádý světový dokument, jeho přínos je hlavně v šokování diváka znepokojivými obrazy totálního brainwashingu, a proto nedám vyšší hodnocení. Ale pro někoho koho zajímá náboženský fanatismus, je to skoro povinnost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $902,544Tržby Celosvetovo $1,013,596║ Nezáživný dokument o náboženských fanatikoch(ha la-la v Boratovi bolo omnoho silnejšie, než tento celý dokument), zlatý Michael Moore a jeho kontroverzné dokumenty, kde je čím upútať pozornosť a aj zamyslieť sa nad prezentovanými názormi. /15%/ ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Haleluja brainwashing . . . To co se ústy paní Becky Fisherové dostává do uší malých dětí je tak absurdní, že jsem první půl hodinu považoval za komedii, ale jakmile začala oslavovat pana Geoge W. Bushe, který "ve jménu božím" vede války, a výše jmenovaná paní mu utváří "nové Boží vojáky" z malých dětí ve jménu lásky ke Kristu, začal jsem tušit nějakou lumpárnu. Znám hodně né příliš chytrých jedinců, ale takový "hovna" jsem ještě neslyšel a i když nemám nic proti žádné víře ani vyznání, tato paní mě nahání celkem strach a její názory( a nejen její) jsou v mnoha ohledech silně absurdní. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama