Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Recenze (110)

Filmpub.cz (Jan Lipšanský)

"Právě ono slovo fantazie – fantazie tvůrců, resp. imaginace, pokud se mohu opakovat – pozdvihuje tento celovečerní film do nadprůměru. Zdařílá výtvarná stránka a animace (Alfons Mensdorff-Pouilly) je doplněna skvěle fungující hudbou Tadeáše Věrčáka (jistě znáte jeho Novambu :-)) a zvukovým…"

Filmweb.cz (Stanislav Šulc)

"Obě Fimfára i Jedné noci v jednom městě se také společně vyznačují velmi statickou kamerou a ostrým střihem. To je zde narušeno snad pouze v závěru povídky Ulity, kdy se kamera snímající narkomana aplikujícího drogu začne halucinačně houpat. Všechny snímky pak spojuje i samotný princip povídkových…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Forma tu jednoznačne prebíja obsah. Ten nie je príliš vrstevnatý a dokonca práve v poslednej tretine filmu ani zaujímavý a miestami sa vám môžu opakovať niektoré zámery a postupy z prvej tretiny. Ak by ste videli každú poviedku samostatne, napríklad v televízii, zvládli by ste ju vydýchať bez…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Balejův a Arsenjevův snímek se zajisté vyznačuje svrchovanou profesionalitou, animace složitých pohybů je bezvadná, stejně jako aktivní spoluúčast kamery na dynamice výsledného vyprávění. Přesto se však domnívám, že expresivita, která určuje vzhled loutek i polohu dění, je zbytečně těžkopádná,…"

Reklama

Reklama