Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Woo me pekne nasral. Vedel sem sice, ze je tohle prvni cast ze dvou, jenze on si parchant vsechno nechal az do druhyho dilu. Na zacatku je pekna bitva, ktera prijemne naladi, ale pak se vetsinu filmu pouze taktizuje, planuje a pripravuje. Kdyz v zaveru prisla konecne druha bitva, tak uz sem myslel, ze zacnou nejaky megalomansky jatka, ale ono zase nic. Bitva po chvily skonci a do konce filmu cca. nakejch 20 minut se uz zase jen keca. Nutno ale uznat, ze ty kecy mezi prvni a druhou bitvou, ktery zabiraj tak 90 minut casu, nejsou prakticky vubec nudny, obcas to je dokonce podany celkem zabavnou formou. Ale ten zaver uz precejen nudi, protoze mi bylo jasny, ze na nakou rezbu muzu zapomenout. No a jinak ma film vsechny klady a zapory typicky pro cinsky historicky filmy. Mame tu spousty postav, v kterejch jsem se moc neorientoval, bitvy sice vypadaj pekne, ale jsou neprehledny. Nastesti je ale Woo udelal celkem krvavy a vzdy se zameri na nakyho generala, kterej si nepratele dava po desitkach a tyhle souboje se povedly. Taky musim pochvalit za hudbu, neni ji tu sice moc, ale je povedena a taky je fajn, ze postavy tu nevyrvavaj jak hysterky. Celkove docela povedenej historickej film, kterej nenudi, ty dve bitvy se povedly, ale tim, ze si to nejzasadnejsi nechal az do druhyho dilu, tak tohle pusobi trochu chude. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Historicko-válečná paráda. Pompézní hudba uvozuje pompézní bitevní zážitek. Jen slova chvály lze směřovat ke špičkové práci s kamerou a výpravou. Kamera je vlastně takřka neustále v pohyb a vždy v centru dění. Spousta záběrů bitevní vřavy, nespoutané přírody, ale i obyčejných rozhovorů je doslova vymazlených. Taktéž choreografie soubojů, jak kontaktních osobních, tak skupinových a s tím spojená režie odvádí vysoký výkon. Od úvodu totiž snímek uchvacuje svoji pompézností a až v pozdější fázi je čas urovnat zmatky z úvodu, kdy jsem se opravdu nechytal v návalu hereckých obličejů a jmen bojujících vladařů. ___ Jen mne na konci, kdy jsem se těšil na finální souboj, nepříjemně zarazilo, že je tohle vlastně jen "Volume 1" .. ano, tak moc se předem informacím o filmu vyhýbám, že jsem ani tuhle, poměrně zásadní, nevěděl. Nu což, počkáme si - finále bude velkolepé, jak doposud Red Cliff vábí a uchvacuje. 85% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vynikajúci historický film, ktorý patrí v rámci žánru medzi absolútnu špičku. Má výborný príbeh, ktorý je ešte aj perfektne spracovaný a tak aj napriek tomu, že trvá až 150 minút ani na okamih nenudí a ešte je aj ľúto, že skončil tak skoro. Bojových scén je pomerne dosť, ale rozhodujúci je v prvom rade fakt, že sú úžasné. Veľké bojové scény sú perfetne natočené, majú mnoho skvelých nápadov a ešte sa vyznačujú aj dokonalou taktikou. Hlavne taktika v štýle korytnačky, ktorá je použitá na nepriateľských jazdcov je rozhodne najprepracovanejšia a najzaujímavejšia bojová taktika, akú som kedy vo filme videl. A menšie bojové scény, pri ktorých väčšinou stojí jeden z hlavných hrdinov proti väčšej skupine vojakov sú samozrejme tiež skvelo natočené, ale hlavne majú výbornú choreografiu a dostatočnú drsnosť. Páči sa mi hlavne akcia pri ochrane ženy s dieťaťom na začiatku filmu, kde jeden z hlavných hrdinov pomocou kopije perfektne zneškodní skupinu vojakov. Ale určite veľkou výhodou tohto filmu je tá veľkoleposť, jednoducho veľký rozpočet vidno na každom zábere. Ale nie je to len príbeh, bojové scény a veľký rozpočet, čo z tohto filmu robia úchvatné dielo, tento film je skvelý po všetkých stránkach. Obsahuje mnoho pekných momentov, hlavne scéna s darovaním vola sa mi veľmi páči. Niečo také by som v americkom filme hľadal len márne. Veľkú zásluhu na vysokej kvalite tohto filmu má amozrejme režisér John Woo, ktorý mi aj týmto filmom potvrdil, že právom patrí na prvé miesto mojich obľúbených režisérov. Je tu mnoho veľmi pekných pohľadov na prírodu, ale ten najlepší pohľad si John Woo nechal na koniec filmu, konkrétne úchvatný let holubice. Pochváliť musím aj hudbu, ktorá dobre dopĺńa tento už tak veľmi kvalitný film. A samozrejme nemôžem nespomenúť ani výborné herecké obsadenie. Zaujal ma hlavne Tony Leung, Shido Nakamura a Takeshi Kaneshiro a aj všetky herečky. Škoda, že tu nie je Chow-Yun Fat, ktorý by určite potešil všetkých fanúšikov a hodil by sa sem aj Andy Lau, ale to sú už len také detaily. John Woo sa vrátil do vlasti a síce nenatočil film ako Killer a Hard Boiled, ale určite natočil lepší film ako všetko čo natočil v USA. Rozhodol sa natočiť historický film a výsledok dopadol najlepšie ako mohol. Ja som nikdy moc nebol na historické filmy, pretože tie americké sú skoro vždy slabé, ale ako som začal sledovať ázijské, tak som zmenil názor, pretože skoro všetky sú dobré a tento je najlepší. Ked´ si porovnám tie typické americké filmy ako Kráľovstvo nebeské alebo Kráľ Artuš, tak tie Krvavé pobrežie bez akýchkoľvek problémov prekonáva po všetkých stránkach a podľa mńa sa ani Statočné srdce tomuto filmu nevyrovná, ale to je len môj názor. Teraz už len ostáva čakať na dvojku, ktorej verím, že nebude o nič horšia ako táto úžasná jednotka. 89% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Válečné čínské drama, jehož ztvárnění je trochu odlišné od ostatních podobného žánru. Odlišné zaměřením děje nejen na bitvy tisíce vojáků, ale i na život kolem nich, na krásy, které je obklopují a z části i na životy velkých válečníků. Také rozbor myšlení a strategií je vcelku neobvyklý a vnáší do děje něco zajímavého, něco, co tady ještě nebylo. Nebo já o tom nevím:-) Zobrazení některých scenérií je úchvatné a je zde vidět pořádný kus dobře odvedené práce. Snad zbydou síly i do druhého dílu...85% ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na velkolepé bitvy plné propracovaných bojových scén. Bitvy jsou ve filmu dvě, jedna na začátku, další v druhé polovině snímku. Děj mezi nimi je sice trošku jednodušší, ale nenudí. Bohužel akční scény, na které jsem se těšil, pro mě byly malým zklamáním. Kvůli rychlému střihu zde není jediný souvislejší souboj, zato hodně 'efektních' záběrů na kontakt meče/kopí/jiné zbraně s lidským tělem. Dále se zde, především ve druhé bitvě, objevuje hrstka "neporazitelných bojovníků" - generálové a vojevůdci, jejichž bojové dovednosti jsou na takové úrovni, že jim mnohonásobná přesila nedělá nejmenší problém. Se zbraněmi to většinou opravdu umí a předvádějí hezké kousky, jejich protivníci se ale často chovají nesmyslně a výjimečnost těchto "neporazitelných" mi proto nepřišla tak uvěřitelná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)
  • Jedná se o první čínský film Johna Woo od roku 1992, tedy po 16 letech. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama