Reklama

Reklama

Elephants Dream

všechny plakáty
Celý film
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy / Sci-Fi
Nizozemsko, 2006, 11 min

Obsahy(1)

Film rozpráva príbeh Ema a Prooga, dvoch ľudí s odlišným vnímaním surreálneho sveta v ktorom žijú. Práve ich dobrodružnú cestu skrze tento ich svet sledujeme po celú dobu filmu. Film vznikol bez akýchkoľvek komerčných ambícií a s použitím len "open source" programov. Je taktiež šírený zadarmo, možete si ho pozrieť tu v sekcii "Video", alebo stiahnuť tu. (Golltes)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (26)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento volně šiřitelný film jsem nepochopil. Animace byla povedená, ale vůbec jsem netušil o co jde a proč tento film vznikl. Bylo zde hned několik zajímavých nápadů i myšlenek (hlavně přechody různých jám), ale celé dohromady prostě působí zmateně a velmi rychle se vytratí z paměti => průměrné 3z5 ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Zajisté! V dnešní době soubojů Ala Gorea s naším panem prezidentem se příběh hrozby moderního světa může jevit jako žádný. Ale celá ta story o tom, jak nás technické a chladně vědecké vnímání světa stejně jednou zabije, ještě k tomu zabalená do surrealistického hávu, mě zaujala. Ať si kdo chce říká co chce. Nebo vám nikdo, když jste zrovna prodělávali záchvat romantiky, nedal obrovskou facku svým realistickým vnímáním světa? ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

První nezávislý animovaný film vytvořený výhradně za pomoci open source programů vás asi neoslní svým příběhem (v podstatě neexistuje), ale mohl by svým technickým zpracováním, které je celkem zdařilé jak po zvukové, tak po obrazové stránce. Film rovněž obsahuje mnoho nezvyklých animátorských nápadů - pěkných na pohled, avšak prázdných a samoúčelných, ostatně jako celý tento počin. ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

Snaha tvorcov ukázať svetu,čo všetko sa dá vytvoriť len s pomocou volne dostupných nástrojov je obdivuhodná.Na priestore 11 minút je nám prezentovaný spôsob zobrazovania pohybu postáv,ich tváre,komunikácia a rôzne vizuálne efekty ako aj celkový dizajn surreálneho sveta v ktorom sa celý dej odohráva.Úvodné titulky vzdávajú hold Sergejovi Ejzenštejnovi a odkaz k nemu som nachádzal na viacerých miestach počas filmu. ()

Phoenixcq odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt NUDA! Měl jsem fakt co dělat abych těch necelých 10 minut zvládl! Bez příběhu, bez emocí, pohyby postav jsou hrozné, zvuky otřesné. V polovině už mě to nekonečné volání "Emo, emo, emo..." vážně štvalo. Je tam pár dobrých nápadů, ale ty jsou naprosto nevyužity. A že je to nekomerční? No a co? Radši se podívám na komerční věc, která má nějaký děj. Blender mi navíc k srdci nikdy nepřirostl. I když jsemv něm chvíli dělal. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Elephants Dream byl vydán pod licencí Creative Commons, což mimo jiné znamená možnost stáhnout si kompletní zdrojové soubory filmu na oficiálních webových stránkách. (radekgfx)

Reklama

Reklama