Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil nepochopí :-) A já sem si prošel přesně ty chyby, které hlavní hrdina udělal. Z počátku to bylo slabší, ale později se odpoutáme od rádoby technických detailů ukazujících odbornost, foukání prachu do slotů základní desky, a film začíná stavět na vztahu dvou špionů různých stran v jedné místnosti.O příjemná odpoutání z hlavního děje se stará hezká Caroline Dhavernas jako manželka mladého agenta fbi. Skoro by se dalo říct, že jde o standardní šablonu, jenže v té šabloně byla trocha skutečné pravdy sídlící v každém podvodníkovi... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Náboženské moralizování nesnáším. A pokud ho zabalíte v opravdu velkém množství do 'Podle skutečné události' špionážního příběhu, kde se tím špionáž dostává na vedlejší kolej, tak ho nesnáším ještě víc. O tom údajném největším zrádci USA jsem se nedozvěděl téměř nic a o údajných škodách, jež způsobil a které se raději nepodařilo vyčíslit, pomlčím, protože je mi jasné, že to co udělal za těch 25let oficiální služby pro americké služby, organizace, úřady a inteligence má nesčetněkrát větší hodnotu, což už nikdo neřekne, hlavně, že je zameteno a jede se dál. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Dávám tři, páč je to suma sumárum celkem klišoidní agentský thriller, kterak ambiciózní mladík, dopomohl k dopadení největšího donašeče Rusům. Plné amerických vlasteneckých žvástů, přesně těch, co nemá našinec tak rád, a spoustu nelogičností, které moc nesedí. Ale film má spád a divák se při něm rozhodně nenudí a hlavně - proč stojí za to ho vidět - luxusní výkon Chrise Coopera, ten si tu roli opravdu užil, paráda, pokud bych hodnotil jen jeho, dám***** ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Chris Cooper táhne celej tenhle film na zádech jak Obelix obelisk, zatímco Ryan Phillippe je sice snaživej, ale dost nezajímavej týpek. Vcelku podařenej zástupce žánru je podle skutečný události a sleduje historii z jinýho úhlu než starší filmik s Williamem Hurtem. Udrželo to moji pozornost, takže bez problému za tři. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která graduje absurdním chováním hlavních protagonistů. To, že jsou agenty FBI, chladnokrevní špioni, či zapálení věřící, by jim neuvěřilo ani malé děcko. Pozor Spoiler: Ty spousty výmluv (proč se agent FBI hrabe ve věcech svého nadřízeného, proč jede jednoznačně pomalejší "zkratkou", proč se zničeho nic chová roztržitě a přehrává), které mu zkušený špión baští jak přemaštěné italské špagety, jsou opravdu na ránu a výsměchem zdravému rozumu (potažmo inteligenci samotné). A proto dávám lepší jednu hvězdičku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Auto, na ktorom jazdí Robert Hanssen (Chris Cooper) a ktoré mu kvôli prehliadke rozoberú agenti, je Ford Taurus GL. (Laslo)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama