Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod skonštatujem, že Donnie Wahlberg je taká mladšia verzia Stellana Skarsgarda. Napadlo ma to kvôli jeho briadke a spomienke na nejaký klip NKOTB spred pár rokov. Rovnica smrti je ďalší ponurý, pochmúrny a beznádejný triler, ktorý má však tú výhodu, že nie je prezentovaný ako filozofický triler roka. Nikto nemá partnera a ak ho aj mal, tak je ťažké dokázať, či sa jednalo o skutočnú lásku. Hold podľa rovnice tu prezentovanej máme svoje vlastnosti dané a nič s tým neurobíme. Režisér sa snaží filozofovať, čo by mu mohlo pri aspoň trochu lepšom scenári aj fungovať. Ale ako hovorím, čo neprepáčime vyhypovanému mainstreamu, to sa dá pardónovať pri takýchto menších filmoch, po ktorých ani pes neštekne. Pokiaľ máte pocit, že Tom Hardy je v The dark knight rises záporák, tak aspoň z tohoto dôvodu vám doporučujem Waz zhliadnuť. Zaujímalo by ma, či bol Stellan do tejto úlohy vybraný na základe pôvodnej švédskej Insomnie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na první pohled docela tuctová jednohubka, klon k nerozeznání od typově podobných filmů, jenže zhruba v polovině se to zlomí takovým způsobem, že se vám dost možná udělá nejednou nelehko od žaludku, seznamování s přítomnými a s celkovým případem totiž vystřídá těžká, depresivní a celkově taková odosobněná atmosféra, ne nepodobná na posteru zmíněnému legendárnímu Se7en (samozřejmě ne tak sofistikovaná). Filmy o policistech, pro které se stala jejich práce rutinou a jejich nadšených mladých kolezích, jenž jí vidí pořád přes růžové brýle (např. slavný Training Day) mám prostě v oblibě a Rovnice smrti patří určitě k tomu lepšímu, nehledě na místní hodnocení. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krimoška/thriller od dob Sedm nebo Zvráceného. Stellan hulí jedno cíčko za druhým. Všechno ve filmu je schválně hnusné, odporné, temné a depresivní. Význam té rovnice mi sice trochu unikl, ale jinak byl ten děj našlapanej jak zelí a krvárny jsou propracované a reálné. Vůbec všechno se mi tam jevilo celkem reálně - nikdo si na nic nehrál. A nakonec mě to ještě na konci překvapilo. Selma Blair měla konečně zas jednou dobrou roli a ta znásilňovací scéna byla fakt dost drsná. A teď si jdu přečíst ostatní komentáře, protože fakt nechápu to nízké hodnocení... PS: nechápu, kterej idiot vymyslel srovnávat to se Saw... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Temný thriller s motivem "zabij svoje nejbližší, nebo zažiješ peklo". Není to sice úplně nové téma, nicméně je poměrně málo využívané, takže to bylo v rámci žánru něco relativně neokoukaného, což je většinou plus, pokud se nenajde nějaký manták, který to celé nezkoní. A to se tady díky Bohu nestalo. Dalším plusem bylo obsazení v čele se Skarsgårdem, který odevzdal tadičně vysoký standart a potěšila i Melissa George. Naopak mi příliš nesedla Selma Balir, ačkoliv jinak mám tuhle herečku docela rád. To, co film sráží dolů, je řada hluchých míst a místy příliš pomalý styl vyprávění, ale i přesto je mé celkové hodnocení pozitivní. Nic, co bych si chtěl v budoucnu zopakovat, ale na druhou stranu můžu s klidným srdcem doporučit. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Waz je průměrný temný thriller, zabývající se (na dnešní poměry už celkem nezvykle) převážně spíš detektivním vyšetřováním než osudem obětí. Na plakátě vzpomenuté filmy Saw a Se7en dávají celkem přesnou představu o tom, jak film ve skutečnosti vypadá, v tomto případě se nejedná o klamavou reklamu. Kvalit těchto svých předchůdců nedosáhl, ale opak snad ani nikdo nemohl čekat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama