Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem filmový ignorant, ale Vanessa Anne Hudges mi stačí ke spokojenosti. Její hlas a vzhled bohatě nahrazuje zbytek. Zac Efron na počátku své stále krátké, ale stoupající kariéry potěší stejně jako některé písničky, choreografie a další drobnosti. Přeslazené to rozhodně je, ale po ránu mě to neurazilo a to i díky očekávání velkého nic, které se nepotvrdilo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro dospělé je lék s názvem PROZAC. Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro mládež je lék jménem ZAC. Zac Efron. Co na tom, že v HSM zpívá jen pár slok a zbytek je předabován náhradníkem, který se v konkurzu umístil jako druhý. V téhle naivní limonádě sladkého baskeťáka a hispánské Marie Curie se zběsile trylkuje, zběsile tančí a má to všechny symptomy GP. Pokud vlastníte mladší sourozence nebo caparty kolem dvanácti let, prchněte dřív, než to začnou zpívat jako karaoke. Já to nestihla-a vidíte mé zběsilé nadhodnocení?:) ()

Reklama

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní muzikál plný krásných písniček zpívaných od srdce. Herecké i pěvecké výkony hlavních představitelů jsou doslova strhující, jejich postavy jsou výjimečně plné a procítěné. Je vidět, že herci nebyli vybíráni podle vzhledu, nýbrž pro své fenomenální herecké a pěvecké schopnosti. Poselství filmu je intenzivní a nadčasové, člověk si jej s sebou ponese možná i celý život (ledaže by bylo přebito poselstvím ještě hodnotnějším, které nepochybně přinesou další díly). Jednoznačným kladem je také originalita snímku - takto původní, jedinečný a přesto hutný děj se nepochybně stane inspirací pro budoucí filmařské generace. Velmi přirozeně sestavený scénář zajišťuje plynulou dynamiku děje a vše je tak zcela uvěřitelné a životné. Je zjevné, že tentokráte nehrál primární roli zisk, ale přínos světové kinematografii, hudbě a tanci; ostatně takového tvůrčího velikána, jakým Ortega je, krátkodobé trendy nikdy nezajímaly. Je vidět, že si většinová veřejnost konečně našla cestu k opravdové kvalitě - a pak, že to jde s lidstvem z kopce... Důležitá poznámka: Snímek splňuje euroamerické rasové kvóty, tudíž jsou všechna etnika zastoupena rovnoměrně a vše je politicky korektní - netřeba se tedy bát morální újmy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Ashley Tisdale měla hrát Gabriellu Montezovou, ale nakonec byla obsazena do role Sharpay Evans, podle režiséra jí tato role sedí lépe. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama