Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film z produkce BBC vypráví o lásce, ztrátách, rodičovství a celebritách. To vše je podkresleno vzestupem strany New Labour a smrtí princezny Diany. Gideon Warner (Billy Nighy) je špičkový pracovník public relations a ovdovělý otec, který se stará o svou dospívající dceru Natashu (Emily Blunt). Ta se na něj zlobí kvůli jeho opakovaným nevěrám a také proto, že s tím nepřestal ani v době, kdy její matka umírala na rakovinu. Na scénu vstupuje Stella (Miranda Richardson), jejíž syn zemřel při automobilové nehodě. Její bývalý manžel se střetává s jedním z Gideonových klientů, ministrem New Labour, kvůli nedostatečným opatřením týkajícím se dopravní situace. Mezi Gideonem a Stellou vzniká pouto. (Alca)

(více)

Recenze (22)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Film o ničem a vlastně o všem... tedy o všem, co se dělí na důležité a nedůležité. Příjemný snímek, na kterém je patrné, že i když Bill Nighy minimalizuje hlavní devizu svého herectví - řeč těla, je úplně stejně dobrý, no a k Mirandě Richardson - myslím, že neznám nikoho, kdo by s větší přirozeností nosil tak strašecí ohozy :-) ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tohle britské televizní drama působí trošku podivně. Někdy člověk neví, co je záměrem a co naopak slabinou televizní produkce. Bill Nighy táhne film pomalým, přirozeným tempem s neméně dobrým spoluhráčem, jakým je bezesporu Miranda Richardson. Poliakoff nám předkládá poněkud "jinak" natočený film a vybočuje od klasického vyprávění, aby nám ukázal, jak se postarší a vysoce postavený PR guru Gideon Warner (Nighy) vzdaluje od své práce, kde je na něm závislých spousta lidí, aby se seznámil s podivnou existencí Stellou, která při nehodě ztratila syna a především obnovil vztah se svojí dcerou Natashou (Bluntová). Jsem moc rád, že si film vysloužil dva Glóby a kritici dali jednou přednost přirozenému herectví před vykonstruovanými postavami. Právě za to jedna hvězdička nahoru. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zvláštna televízna produkcia, ktorú dostatočne neocenia tí, čo nepoznajú snímok FRIENDS AND CROCODILES. Postava Sneatha / rozprávača / spájajúca oba filmy, može v prípade neznalosti posobiť rušivo a zbytočne. V tomto je Gideonova, krásna a nie šťastná, dcéra zvláštna. Jej plusom ale ostávajú herci ( a že pán Poliakoff vie, dokázal už v CLOSE MY EYES ). Bill Nighy je nenápadný, akoby tlmený, tým jedinečný, Miranda Richardson ťaží maximum z farebnosti svojej postavy (a kostýmov) a Emily Blunt...Emily is simply GORGEOUS ! KRÁSNA HUDBA ! " I see U from my window, walking with her there, I don´t need to know which number, I won´t stop U touch her hair. I don´t need to see U waving, when U slip away at night, I don´t have to know what happened, as U crawl back when it´s light. I don´t need to catch U with them, your voice so full of joy, as U murmur your little nothings, my own papa, so very coy. MON CHÉRI, PAPA..MON CHÉRI, PAPA. I don´t need U to say U love me, I don´t need U to say good night, I don´t need U to caress me, I don´t need to be held tight..I ONLY WANT U TO BE READY, TO KNOW MY VOICE WILL NEVER RING, TO KNOW THERE´LL NEVER BE ANOTHER LETTER, U´VE GOT TO HEAR THIS ONE SMALL THING: I NEED U TO REMEMBER, THAT I NEVER WAS YOUR SHAME, I ALWAYS WAS YOUR DAUGHTER, I NEVER DID COMPLAIN..." ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hm, nejsem si jistá, že mi sedl ten vypravěčskej styl, trochu to místy připomíná ty extra-nízko-nákladový snímky co vypadaj jak dokument a hrajou v nich nýmandi. Tady ovšem žádný nýmandi nehrajou, i když Emily Blunt a Tom Hardy v době natočení zdaleka nebyli tak vysoko, jako jsou teď. Billa Nighy jsem poprvý viděla v roli, kde nehraje úleťáka nebo úchyláka, ale "normálního člověka," a velice se mi jeho hereckej výkon líbil. Stejně tak se mi líbila Miranda, ta patří k mým oblíbeným hercům už dýl. Vrcholy filmu jsou pak intimní rozhovory mezi Gideonem a Stellou a pak mezi Gideonem a Natashou. Poutavý, s dojemným koncem a hezkou hudbou. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Co říci o filmu, od kterého moc nečekáte, a který vás zázračně překvapí? Bill Nighy je moje srdcová záležitost a ačkoliv tu měl polohu, na kterou u něho nejsem zvyklá, nebo možná právě proto, byla jsem doslova očarovaná. To byl zcela určitě herecký koncert a s Emily, která hrála jeho dceru se krásně doplňovali. Začátek filmu byl sice trošku pomalejší, ale když bylo zřejmé, o co ve filmu jde, tak jsem si ho už jenom užívala ;-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Gideon's Daughter je druhá z dvojice prepojených drám, ktoré pre BBC režíroval Stephen Poliakoff. Prvou bola snímka Friends and Crocodiles (2005). (U_S_O)
  • David Westhead (Bill) sa zranil pri nehode počas nakrúcania filmu. (U_S_O)
  • Emily Blunt obdržela za svůj výkon v roli Natashi Zlatý glóbus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. (annes)

Reklama

Reklama