Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vždy dokonalá Carolyn McDuffy a její sestry mají plán - chtějí vyhrát Charitativní cenu roku tím, že budou trénovat mentálně postižené atlety a připraví je na účast v regionálních sportovních hrách. Carolyn dostane na starost Pumpkina Romanoffa. Nejprve je z něho zděšená, ale záhy zjišťuje, že mladík v sobě má něco, co doposud u nikoho nepoznala: něhu, lidskost, poctivost a vnitřní čistotu, které ji hluboce citově zasáhnou. Ke zděšení svých přátel i Pumpkinovy matky, která svého syna úporně brání před celým světem, se Carolyn do svého chráněnce zamiluje. A zatímco dívčin dosavadní perfektní život se rozpadá, Pumpkin ji naučí, že to, co se zdá dokonalé, ve skutečnosti dokonalé být nemusí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Oooooooou SHIT !!!! Tenhle film se bere moc vážně na to, aby v ní vynikl humor. Recese se nekoná, ale stupidních dialogů, trapných scén a špatného scénáře se můžete nabažit do sytosti. K tomu přepálená stopáž minimálně o 110 minut. Šílený. Never more. A to Christinu zbožňuju. P.S.: I kdybych se snažil pochopit úmysl tvůrců o sto péro, tak to prostě posrali. Přehrávající herci, nesmyslné scény a naivita zkrátka na recesní komedii nestačí. Rebelie na nic. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem totálně zmatená. Čím déle jsem se na něj dívala, tím silnější jsem měla pocit, že jde o parodii. Scéna, kdy členky spolku spolu s Kentem poklekají před Carolyn a prosí ji, aby se k nim vrátila, patetické promluvy, grimasy a gesta všech "sester" vůbec, několikanásobný výbuch auta padajícího z útesu (podle IMDB je tahle scéna převzatá z filmu Hudson Hawk), to přeci nemohl nikdo myslet vážně! Na druhou stranu, že by si politicky korektní Amerika troufla vtipkovat na účet handicapovaných, mi nepřipadá moc pravděpodobné. Takže jak to hodnotit? Jestli to opravdu bylo míněno vážně, je to megaodpad. Já ale přesto věřím, že šlo o nadsázku. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu je jeho neuvěřitelnost. Celkově mi to totiž připadalo, s vyjímkou Brendy Blethyn, naprosto nevhodně obsazené a přestože je Ricciovka mou oblíbenkyní, nedokázala svou proměnu z nafrňený vysokoškolandy do uvědomilé citlivky s velkým srdcem podat tak, abych jí to žrala. Takže film, který mi při daném tématu připadal zbytečně dlouhý (ačkoli né vyloženě zdlouhavý) a který je jen stěží uvěřitelně podaný. On bude asi problém i v tom, že se tvůrci do poslední chvíle nerozhodli, jestli je jim bližší černá komedie, nebo citlivé drama. PS: Do třetí hvězdy to dotáhl účes Dominique Swain, kterej byl tak příšernej, že jsem z něj nedokázala spustit oči. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*DVOJICA VS. SVET* Určite je ťažké k filmu zaujať jednoznačné stanovisko, pretože netuším, čo som to vlastne videl. Ak to bola sofistikovanejšia paródia na tínedžerské filmy (tento názor zaznel v mnohých komentároch), pôsobilo by to veľmi trápne, a preto si radšej film interpretujem po svojom. A ako zisťujem, k identickej interpretácii som sa nedopracoval len ja, ale celá skupina ľudí (stačí sa pohrabať v diskusnom fóre k filmu na IMDb). Mnohé vo filme sa zdá byť zveličené, stereotypné a klišovité, ale to, čo sa začne diať v druhej polovici filmu, je ako jazda pod vplyvom drog - rútite sa cez "neskutočnosť", kde prehnané správanie postáv a neuveriteľnosť situácií tu nadobúda takmer rozmery paródie, rozprávky a tej najtvrdšej formy romantického príbehu. Presne táto druhá polovica filmu je predmetom diskusií, možného nepochopenia a výsledného nízkeho hodnotenia. Ale ak som aj film náhodou pochopil správne, vnímam ho ako príliš silný úlet na to, aby som ho dokázal dostatočne oceniť. Verdikt v 1 vete: Nezvyčajný film o nezvyčajnom páre, s niekoľkými situáciami nabádajúcimi k viacerým interpretáciám. 14.02.11 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rodící se lásku hlavní hrdinky k retardovanému svěřenci jsem brala se značnou rezervou, pobavený úsměšek však mizel po přehoupnutí příběhu do druhé poloviny, kdy jsem pojala podezření, že se Carolyn ze svého bizarního snu musí každou chvíli probudit, ještě později jsem doufala, že se probudím já a pak jsem to konečně pochopila - je to parodie! Na všechny ty filmy, kde se vyskytují praštěné americké vysokoškolačky, hezouni, vedoucí své týmy k vítězství i jejich rodiče a profesoři se svou falešnou morálkou. Jenže se stala ta chyba, že jsem se podívala do tv programu, abych se dozvěděla, že moje zjištění nekoresponduje s uvedeným žánrem, a tím je romantické drama! Tak kdo je tady potom hňup?? (V případě, že jím nejsem já, jsem se bavila) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama