Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vždy dokonalá Carolyn McDuffy a její sestry mají plán - chtějí vyhrát Charitativní cenu roku tím, že budou trénovat mentálně postižené atlety a připraví je na účast v regionálních sportovních hrách. Carolyn dostane na starost Pumpkina Romanoffa. Nejprve je z něho zděšená, ale záhy zjišťuje, že mladík v sobě má něco, co doposud u nikoho nepoznala: něhu, lidskost, poctivost a vnitřní čistotu, které ji hluboce citově zasáhnou. Ke zděšení svých přátel i Pumpkinovy matky, která svého syna úporně brání před celým světem, se Carolyn do svého chráněnce zamiluje. A zatímco dívčin dosavadní perfektní život se rozpadá, Pumpkin ji naučí, že to, co se zdá dokonalé, ve skutečnosti dokonalé být nemusí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět je zde dost pohřbený některými zcela nelogickými dějovými zvraty a taky samým závěrem snímku. Zkrátka a dobře, některé věci by se doopravdy odehrály určitě jinak než v tomhle filmu, o tom není pochyb. A problémem je, že je to tam sakra vidět. Další otazka zní, jestli to celé nebylo myšleno jako dost zvrácená parodie, čemuž se mi nechce moc věřit. PS: Scéna s hořícím autem byla buď naprosto mimo, a nebo byl ten film opravdu parodie. :-)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film má zaujímavý a silný námet. Povrchná stredoškolská kráska zahorí láskou k ľahko retardovanému chlapcovi, ktorého v rámci patronátu dostala na starosť. Občas sú k videniu zaujímavé a pôsobivé momenty. A tým končí výpočet kladov. Sú tu herecké výkony, kedy niektorí, ako napríklad Christina Ricci, či predstaviteľ hlavnej úlohy Hank Harris hrajú veľmi slušne. Naopak ich kolegovia, priatelia, spolužiaci, či rodina oscilujú od prehrávania až k trápnosti. Scény sú tiež úplne nevyrovnané, chvíľu máte pocit, že ide o komédiu, za chvíľu sa zmietame v drsnej dráme preliatej slzami, akoby každý z režisérov točil vlastný film a potom to zlepili dohromady. Tiež logickosť deja je tragická. Čisto priemerná snímka. ()

Reklama

Lomy 

všechny recenze uživatele

Takhle šokovaný z průběhu filmu jsem tedy už dlouho nebyl. Námět příběhu a jeho začátek sliboval kvalitní a "nezávislý" filmový zážitek. Ale čím dál více se mi zdálo, že se nemá jednat o příběh o retardovaném chlapci, ale že spíše sami tvůrci se v průběhu natáčení stávali stále slabomyslnějšími. Naprosto afektované postavy s ještě afektovanějšími dialogy (které se, co do obsahu mohou směle měřit s latinskoamerickou produkcí mýdlových oper) rozehrávaly naprosto nevídaný koloběh scén, nad kterými se divák chtě nechtě musel smát. Pokud bylo záměrem vytvořit co nejstupidnější a nejnepravděpodobnější story, tak se to autorům podařilo. Koktejl snad červených knihoven a amerických snů nebo bůhví čeho ještě o tom, jak handicapovaný outsider dosáhne všeho a získá vše i v současné "nekompromisní pokrytecké společnosti" a hlavní hrdinka, která projde proměnou z dokonalé "pravé blondýnky" na nedokonalou trpící vyvrhelku s "prokletou duší", což je znázorněno mimojiné tím, že se z luxusní vily přestěhuje k nějakým hipísákům na studentskou kolej, kde chovají drůbež a kteří se živí bobulema či kořínkama. Nemohu ani opomenout ze skály padající auto, které ve vzduchu asi třikrát zničehonic exploduje a své přistání korunuje malým jaderným výbuchem.. Zkrátka, byl jsem konsternován a od potenciálních 4hvězd v úvodu se film v hodnocení postupně propadl až na konečnou 1hvězdičku. Akorát mi možná pomalu začíná docházet, jestli se vlastně nejednalo o sofistikovanou parodii a já jsem jí jen nepochopil.. Asi se budu muset podívat ještě jednou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak napsali Paldini a Jossie. Pokud je to parodie, je to v pořádku a hodnocení leze hodně nahoru. Pokud je to však bráno vážně, je to špatně a hodnocení strmě klesá dolů. Existuje pár filmů, z nichž, respektive z jejích obsahu, či z toho, jak jsou podány, se mi dělá fyzicky i psychicky nevolno (patří k nim např. Americká krása). U tohohle filmu se mi chtělo zvracet nepřetržitě již prvních osm minut. A každou další minutu to nebylo o nic lepší. Aneb svým způsobem hodně nechutný film o tom, když normální lidé jsou mnohem větší dementi než lidé, jež jsou za dementy obvykle považováni. Jako poměrně pozitivně cynické parodii tomu klidně dám 4*, jako vážně se beroucímu filmu tak 1,5* (a to ještě hodně jen za Christinu Ricci a mou oblíbenkyni Dominique Swain, kvůli které jsem se na film koukal). Pevně doufám v první možnost, přesto se radši budu držet při zemi. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Ta slečna je pořád k nakousnutí. I v téhle gondole s porouchaným, anebo možná schválně otočeným kormidlem. Bavil jsem se dobře, ale zábavu střídal zmatek a kroucení hlavou. Jako by to psali dva scenáristi, jeden proti druhému. Chvílemi jsem si říkal: to by měli ukazovat děckám na středních školách! Ale pak se to zhouplo někam úplně jinam. Za jedno vidění to stojí, ale kdo neviděl, o mnoho nepřišel. (Leda o krásnou Ch. Ovšem nesvlíkla se.) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama