Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Steva Carella som si po Brucovi všemohúcom moc moc obľúbil. Mám pocit, že mi sedí jeho herecký prejav hlavne kvôli tomu, že sa nesnaží nepretržite a prvoplánovo nasilu zaujať a predvádzať sa. Prirodzené herecké stvárnenie, ktoré je fakt veľmi milé a zároveň svojim spôsobom vtipné. Okrem tohto pozitíva sa mi samozrejme páčilo aj všetko ostatné. Na Hedgesov debut sa chystám až po tomto filme, pretože vidím, že je to chlapík na správnom mieste a jeho filmy nemienim odteraz ignorovať. Takže veľmi príjemný scenár, zaujímavá hudba atď. Nebudem tu zbytočne okolo toho kecať. Milá malá vec s veľkým srdcom. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nevyhledávám a vlastně jsem ani nevěděl o čem to je. Tím pádem jsem býl víc oslněn zápletkou a celkovým vývojem i když závěr byl dost předvídatelný ve všem směrech. , Dan in Real Life je výborně napsán tak, že působí strašně přirozeně, nic extra nadneseného, co by mělo člověka pobavit až překvapit svojí hloupostí. Ono taky obsaditkrále novodobých komiků Steva Carella byl skvělý nápad! Tohle je jako ze života, nic složitého, prostě story o magickém slovíčku, které má krasnou teorii, ale pekelnou praxi. Láska. 8/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, který se proslavil extrémně sprostou komedii "40 let panic" a talent pro vážnější roli předvedl v "Malé miss Sunshine" se tentokrát ukazuje v roli ovdovělého otce tří dcer v této velice příjemné i když dost předvídatelné romantické komedii. Jednoduchá zápletka sice neskrývá mnoho překvapení a konec je jistý okamžitě ale pro daný žánr je dostačující a Carellovi dává dost prostoru aby se předvedl v trochu jiné úloze, která mu však sedí nejvíce ze všech jeho předešlých rolí. Film vyniká jemným humorem, při kterém se divák neplácá smíchy do kolen ale po celou dobu se výborně baví. Pokud si k tomu přičtete řadu dalších velice dobře vybraných herců a pohodovou rodinnou atmosféru, nemůže z toho vzejít nic špatného. Obrovské překvapení na poli nenápadných ale skvělých filmů. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Začnem tým, že človek vždy vie, čo má od všetkých romantických komédií čakať... Zaláskované vzťahy, ničím neprekonateľnú túžbu milovať, mať, vlastniť niekoho či niečo, následne vzniká frustrácia, pretože láske niečo bráni a nemôže byť naplnená a bla bla bla. Hej, sú to také tradičné piliére, okolo ktorých sa to všetko vždy točí. S obdobnými očakávaniami som si sadala aj k Dan in real life. Po pár minútach som sa pristihla ako sa úprimne rehocem na milých a nevtieravých fóroch a užívam si to, že som počas filmu vlastne nemusím absolutne nič riešiť - ani nudu, ani klišé. Kategórii cukrových romancí obvykle nedávam vyššie ohodnotenie, no táto je príkladom toho, že aj oddychové "láskuriešiace" komédie majú punc kvality. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)

Reklama

Reklama