Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Jordan 

všechny recenze uživatele

rodinná romantická komédia z hollywoodu - to znie ako niečo, čo by diabetici nemuseli zvládnuť; pripomenulo mi to starší film Jodie Fosterovej Home for Holiday s tým, že tuto to bolo o čosi ideálnejšie, rodina tu je celkom bezkonfliktná a bezproblémová a zarazilo ma, že carella, ktorého inak mám rád, som tu nemohol vystáť - bol to patetický hňup; binoche, ktorú nemám rád odjakživa, som tu naopak miestami toleroval, aj keď to bola "stará dobrá" binoche... čiže jediné, čo si tu človek ako ja môže pozrieť, sú tie jeho dcéry... veľmi slabé 3* ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Aloha! Tak se jednoho prázdninováho večera objevím doma, kouknu do programu a tam houbelec. Až mě zoufalé hledání televizního uspokojení přivede k tv Barrandov. Život podle Dana? Co je to za film? Nevím, že existuje.. Otevřu csfd a hele, supr obsazení, romantika na letní večer.. Při závěrečných titulcích mi bylo příjemně jako už dlouho ne! Celý film se nesl v romanticko-komediálním duchu, který zdobila Juliette a duši hlavní postavě i celému filmu vdechl Steve. Steve Carell! Měl jsem ho za trapáka a teď po Danovi a Zatracené lásce se mi začíná líbit.. ;-) Zpět k filmu - podle mě neměl chybu, krásně vystavěný, zahraný, neuvěřitelné, že se jedná o teprve druhý Hedgesův film! Těším se na třetí.. Mějte se filmově, Woo. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Film o tom ako sa Steve Carell zamiluje do priatelky svojho bratra, je síce blbý nápad, ale vzdoruje sa tomu dosť ťažko. Neveril som, že by ma to mohlo zaujať, ale je to tak. Tento príbeh je nie len dobre napísaný, ale aj dobre zahraný, obsadený, zrežírovaný a obalený príjemnou hudbou. Steve Carell ako Dan ma aj ďalšie problémy a to postarať sa o svoje tri dcéry. Vtipných scén sa tu nájde tiež dostatok, takže nuda rozhodne nehrozí. Kto má rád inteligentnejšie komédie rozhodne odporúčam. 85% - 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který rozesměje i pohladí, a jehož inteligentní scénář nezneužívá romantickou zápletku k citovému vydírání, což je rozhodně jeden z největších Danových plusových bodů. Skvělý Steve Carell, kouzelná Juliette Binoche, tři dcerky, z nichž ani jedna není nesympatická nebo jinak otravná... No, to jsem koukal, co všechno se může stát během obyčejné rodinné sleziny. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku smutná romantická komedie, která je však na Hollywood hodně kvalitní a dokázala se vyvarovat většině klišé (povinný happy end se vynechat asi nedá). Skvělí herci, lokace i hudba spolu s perfektní režií dávají dohromady moc příjemný film, který sice neudělá díru do světa, ale zanechá ve vás krásné pocity. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)

Reklama

Reklama