Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt a Amy Adams jako sestry, které si zřídily firmu, kde uklízely místa nehod a sebevražd. Do toho byli zamotané jejich složité životní i finanční situace. A hne je na co koukat. Film se mi docela líbil Byla to taková pohodová ,,úklidová'' komedie. Zklamal mě akorád závěr. I přesto dám ti hvězdy. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě to sice až tak špatný není - několik světlých (respektive úsměvných) pasáží se jistě najde. Ale neskrývám též přesvědčení, že jsem se díval na cosi, co absolutně postrádá jakékoli smysluplné poselství a vůbec se nesnaží o nějakou dějovou posloupnost. Nečekám sice po přečtení zdejšího obsahu nějakou nadčasovou metafyzickou myšlenku, nicméně toto je duchaprázdná pustina. Hledám též onen závratný důvod, proč musel být tento film stvořen. ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Řekl bych asi lepší průměr. Nevím jestli je to na přímo 4 hvězdy, protože film jsem sledoval tak jedním okem a závěr mi přišel po koupě nového auta drsně utnutý. Každopádně holkám to seklo a čas strávený u TV to vyplnilo. Vyšší ambice asi dílo nemá, takže proto 3 hvězdy. Kolem kluka se toho taky trochu točilo a děj je tak pravidelně rozložený. Bohužel přes všechnu tu pravidelnost a stejnorodost, tíhne film spíše k průměru americkému :( 3 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Uklízet bordel po vraždách není mým vysněným povoláním, ale na druhou stranu, kdybych dostal slušně zaplaceno, tak bych to klidně vyčistil i s neboštíkem. S tím tedy problém nemám a ranní postavení stožáru na počest obou sester taky rozhodně neskrývám. Jenže jsem se chvílemi celkem kvalitně nudil a má nekonečně bystrá inteligence mi našeptává, že to není úplně v pořádku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to zábavný, nikoli ale přímo vtipný, jak by napovídalo žánrový zařazení a děj o uklízení bordelu po sebevraždách a obecně po mrtvolách, spíš se to prezentuje jako čistokrevný drama o životě a je to natočený docela pěkně, herecký výkony skvělý, zejména Amy Adams a Emily Blunt zaujmou a najde se tady i několik silnějších a smutných momentů, navíc díky tomuhle filmu sem zjistil, že sem vlastně geniální, protože na cvičeních se taky nudim a koukám z okna ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama