Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Komédia??? Príjemná rodinná dráma s výbornými hlavnými hrdinkami na jeden večer, ale komédia???!!! Od tohto filmu naozaj nečakajte, že sa budete z plného hrdla smiať i keď pár (málo) momentov na úsmev sa nájde... Ako sa tu už pár ľudí vyjadrilo - škoda že z toho nevznikla čierna komédia, námet by bol skvelý... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten klasický film, kde žena (zde dvě - sestry) každodenně bojuje o přežití, ohání se seč to jde, aby uživila syna, pokouší se o vztah...další téma - holkám zemřela, když byly malé, matka (sebevražda). A pak je tu ještě podivný synek, který ne a ne se začlenit do kolektivu a otec, který je trochu svéráz, ale své dcery podporuje, jak jen může. K tomu téma úklidu po mrtvých a program na hodinu a půl je víc než bohatý. Tempo je poklidné, dialogy upřímné, herečky milé a nic není přehnané. Takových filmů je pravda víc než 12 do tuctu, ale přesto mi přišlo, že tohle už se přehupuje přes průměr. Asi proto, že je to zpracováno s obrovským vkusem a citem, což není bohužel až tak u tvůrců filmů běžné. Ale jinak, elán do uklízení mi to nedalo, i když to určitě ani nebylo cílem a smyslem :-) ()

Reklama

nmafan 

všechny recenze uživatele

Sunshine Cleaning není tak vizuálně zajímavé, jako předchozí dva režisérčiny filmy, zato má ze všech tří rozhodně nejpotentnější scénář a obsahuje i krásně jemný humor. Doufám, že Christine Jeffs je na správné cestě, a příštím filmem dosáhne konečně nějakého výraznějšího úspěchu. Já osobně bych jí to nesmírně přál. PS: Akorát ten český distribuční název je skoro na žalobu... ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Komedie? Kde jsou tedy ty vtipné momenty? Asi jsem je přehlédl. Každopádně poměrně dobré drama, dobře zahrané i zahrané. Bohužel tomu však chybí to něco, co vás nadchne, něco, díky čemuž vám hlavní hrdinové přirostou k srdci... Film mi hodně připomněl Little Miss Sunshine - hlavně svým stylem: rozvrácená a divně s chovající rodina potýkající se s existenčními problémy, bohužel od výše zmíněného filmu je Jarní úklidem pouze slabým odvarem. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nej.Emily Blunt je úžasně stylová,přesvědčivá-podle mě celkem zastínila Amy Adams,která hraje takovou nevýraznou puťku.Každopádně příběh je originální,čehož si cením asi nejvíc a hlavně poutavý-občas úsměvné,někdy dojemné až k pláči.Střídání nálad mi vůbec nevadilo a i když film asi neví čím být,zapisuje se do mých top. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama