Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

animario 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět s netradičním povoláním "uklízeček biohazardu" je trochu upozadněnej,našlo by se tam určitě víc prostoru pro tragikomický situace doplňující obyčejnej život hl.hrdinek. Jinak je děj všední malej lidskej,chvilkama i nudnej, příběh, ničím nevybočující z americký nezávislý produkce. Ale holky byly sympatický a uvěřitelný. (zdá se mi to nebo Alan Arkin poslední dobou nehraje nic jinýho než starý,mírně nerudný otce/dědy s hovězíma nápadama?) ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Je nádherné, keď od filmu nič nečakáte, skôr si hovoríte niečo v zmysle "To bude zas prepadák." a z ničoho nič potom zistíte, že je to v skutku krásny snímok. Určite súhlasím s názorom, že film by sa nemal škatuľkovať ako komédia, ani dráma. Najlepšie označenie je nezávislý film, krásny a oddychový. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to zábavný, nikoli ale přímo vtipný, jak by napovídalo žánrový zařazení a děj o uklízení bordelu po sebevraždách a obecně po mrtvolách, spíš se to prezentuje jako čistokrevný drama o životě a je to natočený docela pěkně, herecký výkony skvělý, zejména Amy Adams a Emily Blunt zaujmou a najde se tady i několik silnějších a smutných momentů, navíc díky tomuhle filmu sem zjistil, že sem vlastně geniální, protože na cvičeních se taky nudim a koukám z okna ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Jarní úklid je velice zajímavé dílo, kterému jsem avšak nepřišel na chuť. Děj takřka jen o problémech ve vztazích v rodině, které se zlepšují díky společné práci mi přišel o ničem. Opravdu zvláštní, místy až uspávající film ve skrytu duše v sobě ukrývá dojemnou přirozenost, ale označení komedie bych opravdu neřekl. Dávám 35%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko morbidní, leč vcelku vtipé i originální - přesto ne zcela uspokojivé. V podstatě se nabízí paralela s poněkud amatérským rozjezdem prezentované rodinné firmy. Pokud mám být upřímná, ze všeho nejvíc mě zaujalo počínání obou rodných sester, které se zjevně ani v náznaku nezatěžovaly rozjímáním o možných zdravotních rizicích, která je v jejich lukrativním oboru podnikání mohou ohrožovat. Obzvláště fascinující je tato skutečnost u "zodpovědnější" z nich, kterážto je - krom jiného - matkou chlapce poměrně útlého věku. A jen tak na okraj: Docela by mě zajímalo, čím jsou ve Státech podmiňovány ekonomické aktivity v podobných profesích a jaké sankce hrozí za porušení stanovených mantinelů. Slaboučké 3* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno