Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, řekla bych,že ze života. Dramatické nebo spíše vážné okamžiky střídají najednou vtipné situace,takže nakonce tento film se smutnou tématikou vyznívá optimisticky a vtipně.Ja to takový malý,ale hezký film. A desetiletý rozdíl mezi hlavnímy hrdinkami bych málem přehlédla, vypadají a hlavně hrají velmi přirozeně,stejně jako většina herců včetně skvělého Alana Arkina. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Komédia??? Príjemná rodinná dráma s výbornými hlavnými hrdinkami na jeden večer, ale komédia???!!! Od tohto filmu naozaj nečakajte, že sa budete z plného hrdla smiať i keď pár (málo) momentov na úsmev sa nájde... Ako sa tu už pár ľudí vyjadrilo - škoda že z toho nevznikla čierna komédia, námet by bol skvelý... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Notisky na přebalu dvd zase jednou nelhaly a snímek tak skutečně pochází ze stejné (většinově) produkce jako MALÁ MISS SUNSHINE, dávat ale snímek do stejných intencí by bylo zavádějící. Kromě klíčového slova SUNSHINE, které tuzemský distributor vtipně překřtil v rámci názvu na JARNÍ ÚKLID s.r.o., nemají totiž oba filmy mnoho společného, ač by se podle traileru mohlo zdát, že právě opak je pravdou. Rodinné trampoty sice zůstávají, stejně jako Alan Arkin v roli vynalézavého dědy, dále je už ale film spíše dramatem a daleko méně komedií. Prostředí, ve kterém se látka realizuje je skutečně nestandardní (úklid na "místech činu"), obvyklé peripetie jsou řešeny s důrazem na životní přirozenost (žádné urputné happyendy) a neselhává ani herecké obsazení, kterému dominuje sympatická Amy Adamsová (překvapivě ukáže i něco ze svých půvabů). Nemám důvod nedoporučit. 80% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je z těch, co asi vypadají líp na papíře než doopravdy. Dvě holky začnou uklízet po sebevraždách a přitom uklidí hlavně samy v sobě - to je super námět. V realizaci se to ale u mě nepřehouplo přes pocit "jaj, hezké, nezávislé". Možná tam bylo moc vykonstruovaných sladkobolných postaviček, možná málo katarze z příběhu - nevím, ale nějak mě to neoslovilo. Ale pokud budete googlit písničku pod opening sekvencí, tak je to tahle: https://www.youtube.com/watch?v=14XooWvwlQQ ()

made1 

všechny recenze uživatele

Za čtyři, ale jde o hodnocení zcela neobjektivní i v rámci subjektivního pohledu, protože Emily Blunt patří mezi moje velké oblíbenkyně. Myslím, že ji ještě čeká velice slibná kariéra, ale mám-li psát jenom o tomhle filmu, musím přiznat, že mě trochu zklamal. Byl dost zábavný, abych se nenudila, ale nemám ráda až tak otevřené konce. Ještě trošičku bych nechala dopracovat konec a bylo by to perfektní. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama