Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Kedysi som bol veľkým fanúšikom Ironu, dnes ma ich hudba už príliš neberie, ale toto vystúpenie v Riu je dodnes snáď najlepším DVD koncertom, aké som kedy videl. Neopísatelná atmosféra štvrť milióna ľudí, kapela hrá bez najmenších chýb a celá show, ktorú tu fanúšikom predvádzajú, je nesmierne originálna, svojská a nenapodobiteľná. Bruce Dickinson má nezabudnuteľný hlas ako na nahrávkach, tak aj naživo a aj po toľkých rokoch nám "starčekovia" ukazujú, ako má vyzerať pravé heavymetalové vystúpenie. Keď na mňa Rock in Rio takto zapôsobilo z TV obrazovky, aké to už muselo byť naživo? Škoda, že som tam nemohol byť. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po hudební stránce dokonale zahraný koncert s jedinečným 250ti tisícovým publikem. Není mi jasný, jak ho mohl někdo takle zazdít těmi neustálými střihy kamer. Působí to tak hrozně moc rušivě, na jednom muzikantovi zůstane záběr max.3 vteřiny a hned zase na dalšího. Režisér se asi snažil zachit všechny členy kapely na jednou, ale výsledek je otřesný. Rock in Rio je unikátní koncert z produkce jedné z největšich legend, ale pouze v audio zpracování. ()

Reklama

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncert Maidnů a stoprocentně nejúžasnější publikum napříč žánry, co se kdy na živáku sešlo. Nikdo zde jako dnes nenatáčel na smartphonu, nevytvářel si selfie ani nechatoval při vystoupení s kamarády. Diváci v Riu vytvořili jednu velkou zpívající mexickou vlnu, která měla celou diskografii Železné panny v malíku. Proto vynikly i méně slavné písně jako např. Sign of the Cross nebo Clansman. Díky mohutným chorálům na pozadí nabraly oproti svým studiovým verzím tyto a mnoho dalších skladeb úplně nových rozměrů. Vrcholem potom byla maidnovská "hymna" Fear of the Dark, kterou si už dodnes pouštím pouze v této podobě. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velká lítost že jsem nemohl být u toho. Koncert fenomenální a je tu dobře vidět (slyšet) že Bruce Dickinson je prostě Iron Maiden a Iron Maiden jsou Bruce Dickinson. Např. písnička The Clansman, napsaná původně pro Blaze Baileyho, je sice skvělá, ale teprve až když ji zpívá Dickinson, tak z ní opravdu mrazí. DVD je supr, bohužel audio CD podoba je mizerná, protože je do ní uměle naroubovaný zpěv publika tak, že to tahá za uši :( ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dying swans twisted wings, beauty not needed here. Lost my love, lost my life, in this garden of fear. I have seen many things, in a lifetime alone...Na takovém koncertě být, tak se člověk nutně musí po... blahem. Bruce Dickinson na pódiu řádil jako kdyby byl na baterky, kapela šlapala jako namazaný stroj a poslouchat jejich songy byla neskutečná radost. ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama