Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Five star 666 for Sierra 1. Clear for takeoff." Kapitán Bruce Dickinson naložil na palubu letadla Ed Force One zasloužilé kolegy z Železné panny, dělníky i materiál pro výstavbu pódia a nastavil kurs na místa, která vždy byla dle účetních příliš prodělečná. Po příletu zbláznili danou zemi, přivedli diváky svým heavy metalem do extáze a zase odfrčeli do nebe. Hrálo to zkrátka skvěle, ale dvě připomínky bych k tomu měl. Těžko jim totiž mohu odpustit, že mě zapomněli vzít s sebou a taky se toho mohlo nakecat podstatně míň. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Ono by to asi bylo tak na tři hvězdičky, páč já živáky zas tak nežeru a Mejdni navíc nejsou uplně moje krevní skupina (i když nedávno jsem byl na jejich koncertě a stálo to za to), ale docela mě zaujalo, že je každá píseň nahraná někde jinde. Živáku to dodá uplně jinou atmosféru. A třeba ten chorál, kterej vytvořil dav v Mexiku (a kterej Bruce Dickinson ohromeně okomentoval "You Absolutly Fucking Unbelievable"), z toho teda naskakuje husí kůže. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nestali jsme se žádnými celebritami. Pořád chodíme do hospody s našima kámošema. Nikdo se nám nemusí klanět, jsme jen muzikanti. Hrajeme, baví nás to, a když se ti líbí naše muzika, Bůh ti žehnej. A pokud se ti nelíbí, tak víš co? Bůh ti žehnej taky. " ...Chlapci a děvčata, let 666 právě vzlétá a pilotem není nikdo jiný, než Bruce Dickinson! Rockwoman se opět nostalgicky naladila a užívala si spolu se všema tuhle jedinečnou atmosféru. Je to znát a cítit, že tyto naprosto úžasný hudební dokumenty točí člověk, kterému v těle bije metalové srdce. *** Fear of the Dark *** ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Citace citace: Citace: "No je možné tohle nemilovat?!" (Noviik) Reakce: "Ano" (J*A*S*M) Reakce: "J*A*S*M je člověk, který umělé hvězdičce Justinu Bieberovi dá tři hvězdy, i přes to, že neumí zpívat, má dětinské texty a jeho hudba je dělaná přes kopírák. Ale Iron Maiden, kteří si své místo vybojovali, mají neskutečně symfonickou a dokonale propojenou hudbu, naživo předvedou show o jaké se většině kapel může jen zdát, jsou to umělci ve hře na své nástroje a Dickinson je podle mnohých nejlepším zpěvákem světa, za celou svou kariéru nepoužili v textech ani jednou komerční slovo "BEJBY" a jsou to inteligentní a tvořiví lidé, i přes to jim dá jen dvě hvězdy a samozřejmě říká, že se mu jejich hudba nelíbí. Je opravdu takový pokrytec jak tvrdí o ostatních lidech na CSFD ve svém komentáři k Justinu Knírkovi? Ano, je to pokrytec a ještě k tomu nemá hudební sluch. !!!!!Up the IRONS!!!!! " (Tony.cs) ...ano já jsem také pokrytec, Iron Maiden je má nejoblíbenější kapela, byl jsem na jejich koncertě 8.8.2008 a pojedu i 29.07.2013, podle mě mají tu nejdokonalejší hudbu. Ale já mám hudební sluch...dokument se mi líbil, jen mi tam samozřejmě vadí absence Prahy, kde jsem se byl i já podívat na heavy metalovou legendu a svou nejoblíbenější kapelu. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument pre mna osobne za 5 hviezd preto, lebo u Ironu mam rad len tvorbu z rokov 80tych, ktoru tento koncert mapuje. Zaujimavostou je, ze toto turne bolo vyprovokovane mdlou reakciou koncertneho publika na nove pesnicky. Pred takmer troma rokmi na jednom predvianocnom koncerte v ramci A Matter of Life and Death Tour (12.12.2006 v Birminghame, NEC arena, UK), evidentne zarazeny clenovia kapely ustami Bruca Dickinsona slubili, ze najblizsie turne bude cisto zo starych veci... a tak sme sa dockali Somewhere Back In Time World Tour. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)

Reklama

Reklama