Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velká lítost že jsem nemohl být u toho. Koncert fenomenální a je tu dobře vidět (slyšet) že Bruce Dickinson je prostě Iron Maiden a Iron Maiden jsou Bruce Dickinson. Např. písnička The Clansman, napsaná původně pro Blaze Baileyho, je sice skvělá, ale teprve až když ji zpívá Dickinson, tak z ní opravdu mrazí. DVD je supr, bohužel audio CD podoba je mizerná, protože je do ní uměle naroubovaný zpěv publika tak, že to tahá za uši :( ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Návrat Bruce Dickinsona zpět k Maidenům si jistě přálo hodně lidí ... a jak je vidět přání bylo vyslyšeno ! Jeden vůbec z nejlepších konzertů této heavy metalové skupiny je tu a sním i pořádný nářez, trvající dvě hodiny pod dozorem gigantické sochy Ježíše v Rio de Janeiru spolu s Eddiem a 250 tis. lidmy. A navíc skvělě nafilmované spolu s nahraným zvukem na 5+1 DTS. || Zahrané Skladby 1. "Intro: Arthur's Farewell" 2. "The Wicker Man" 3. "Ghost of the Navigator" 4. "Brave New World" 5. "Wrathchild" 6. "2 Minutes to Midnight" 7. "Blood Brothers" 8. "Sign of the Cross" 9. "The Mercenary" 10. "The Trooper" 11. "Dream of Mirrors" 12. "The Clansman" 13. "The Evil That Men Do" 14. "Fear of the Dark" 15. "Iron Maiden" 16. "The Number of the Beast" 17. "Hallowed Be Thy Name" 18. "Sanctuary" 19. "Run to the Hills" || * Bruce Dickinson - zpěv * Dave Murray - kytara * Adrian Smith - kytara, doprovodný zpěv * Janick Gers - kytara * Steve Harris - baskytara, klávesy, doprovodný zpěv * Nicko McBrain - bubny || 10 / 10 ()

Reklama

Eddie003 

všechny recenze uživatele

Pravda, Iron Maiden a jejich "Rockové Rio" patři mezi ohromujici, mluví o tom i jejich pravě vydana deska Brave new World kterou predvedli spolecne v čele s frontmenem Dickinsnem, Již začáteční skladba The Wicker Man Mě ohromila na tolik, že jsem běžel do nejbližšího shopu s DVD nosiči a tuto desku si zakoupil. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Několik úryvků z koncertu jsem viděl již mnohokrát na youtube, nejčastěji "Fear Of The Dark" - pro mě daleko lepší zážitek než u klasické studiovky. Teprve po sedmi letech (2014) se konečně dostávám k plnohodnotné podívané a dostává se mi očekávaného královského zážitku, kdy Bruce Dickinson lítá po pódiu jako gymnasta na závodech a zbylí členové kapely s ním do celého vystoupení dávají naprosté maximum! Všichni jsou dokonale sehraní a já byl stejně oslněn, jako těch 250 000 přítomných fanoušků. UPDATE: V roce 2018 jsem mohl být také přítomen živému vystoupení u nás v Praze. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Oh my fucking God! Bruce Dickinson se po sólovém období opět vrátil k železné panně, jenže ještě než si zatancoval tanec se smrtí, vzal si do parády 250 000 oddaných milovníků téhle britské legendy, kteří se sešli v Rio de Janeiro. A rozpoutalo se totální inferno. Fláky z tehdy aktuálního alba Brave New World jsou prokládány osvědčenými koncertními zářezy, Bruce podává životní výkon, řada písní dostává zcela nový (a sakra slušivý!) kabát (mj. Blood Brothers, The Clansman, The Ghost of Navigator) a srdce oddaného fanouška Mejdnů plesá. Nikdy v životě jsem neviděl a zřejmě ani neuvidím lepší záznam metalového koncertu na DVD. UP THE IRONS! ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama