Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

IRON MAIDEN IS MY RELIGION! Slovy nelze popsat, jaké pocity prožívá fanoušek Iron Maiden při sledování tohoto filmu. Pohled na fanouška, který po skončení koncertu štěstím pláče a poté se emotivně pomodlí a poděkuje Bohu, je symbolickým vyobrazením toho, jak jsou IM v současnosti po celém světě přijímáni: jako ikona, modla, symbol či totální kult. Část dokumentu, která popisuje turné po střední a jižní Americe, je dechberoucí (fráze, ale tady platí beze zbytku) a díky ní pochopíte i člověka, který dal v práci výpověď, aby vůbec mohl vidět koncert Maidenů. Mejdni jsou v životní formě a právě v té je ukazuje i FLIGHT 666. Btw, Nicko je vážně sympaťák každým coulem :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn prokazal sve nadani pro hudebni dokument jiz ve filmu Global metal. Nyni byl prizvan pro tuto praci legendarni kapelou Iron Maiden, se kterou absolvoval velkolepe turne Somewhere Back In Time World Tour. A myslim, ze to zvladnul vice nez dobre. Uz jen fakt, ze ve 42 dnech stihli 23 koncertu v Asii, Australii, Severni, Stredni a Jizni Americe je vykon hodny respektu. Nechybi ani pohled do soukromi vsech akteru skupiny. Hudba sama o sobe je ve svem zanru legendou a vasnive davy fanousku na jednotlivych koncertech jsou dechberouci... ()

Reklama

Bicman 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí jak si tam nicko bubnuje v šatně... :) Jinak hodně zajímavý dokument o průběhu turné, který sice částečně popisuje jako by to byla jakási dovolená ale skutečnost mluví jinak... Já jen obdivuji Bruce že v jeho letech ještě dokáže skákat na pódiu jako za mlada.. :) Skvělé pojetí např. z časomírou, co písnička to jiné město a ten začátek jak Bruce vyběhne na pódium a za nim kameraman... Líbí se mi také záběry z pilotní kabiny a volací signál Flight 666 to mě upřímě řečeno fakt dostalo. Ať žije Ed force one! ()

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument o jedný z nejlepších kapel a hlavně o absolutně oddaných fanoušcích, těžko uvěřit, že pro spoustu lidí, jsou opravdu Iron Maiden něco jako náboženství. Při záběrech z koncertů mi běhal mráz po zádech a dokonale jsem si připomněl zážitek z pražskýho koncertu k tomuhle turné, kdo nebyl, nepochopí. Uvidíte, že Maidni nejsou žádný škrti, který se ženou za penězma, ale sympaťáci, kteří už maj lecos za sebou a nemusí se vykropit po každym vystoupení :) UP THE IRONS! ()

Jaffaro 

všechny recenze uživatele

Bol som na jednom koncerte tohto turné a bolo to úžastné, môj najkrajší zážitok. Iron Maiden: Flight 666 je premakané DVD ale oproti tomu zdieľať tie prekrásne momenty spolu s kapelou naživo je to nič :D Parádna šou plná perfektnej heavymetalovej muziky, pyrotechniky, svetelných efektov a všetkého čo k tomu patrí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Skupina si po celou dlouhou dobu své kariéry velmi střežila své soukromí, proto mezi členy kapely probíhaly před souhlasem natočit tento dokument velmi bouřlivé debaty. Nejvíce proti byli údajně Janick Gers a Adrian Smith a bubeník Nicko McBrain. (MIchael90)
  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)

Reklama

Reklama