Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 28.ledna 2008 a Iron Maiden vyráží na turné ,,SOMEWHERE BACK IN TIME“. Přestože doma mají problém, aby je hráli v rádiu, po celém světě plní stadiony..... Hrají písničky, které nehráli přes 20 let, ale co je nejdůležitější: HRAJÍ PRO DIVÁKY! Dokument je pro mě vzpomínkou jednak na 80tý léta, na časy, kdy B.Dickinson měl ještě vlasy, ale hlavně připomínkou koncertu, na kterým jsem si mohl zazpívat všechny písně. Pokud tahle kapela někdy zestárne, tak jejich hudba ne! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jaké je zákulisí turné? 2.) Kdo hraje tenis s Patem Cashem? 3.) Zjistím, co si myslí o I.M. Lars Ulrich. 4.) Iron Maiden – kdo je víc? Vzpomenete si? Třeba na to, jak vypadali Iron Maiden bez Bruce Dikinsona? ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument pro všechny fanoušky Iron Maiden a nejen pro ně, protože tato kapela není jen tak ledajaká kapela. Vždycky si šla tvrdě a poctivě za svým cílem, neměnila svůj jedinečný kytarový styl a výkon, který podává by jí mohly závidět mnohem mladší kapely. Obsahuje i koncert k aktuálnímu turné. Viva Viva Maiden! ()

Reklama

crha 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to je nejlepší kapela v celém kosmíru, jako to mají miliony lidí, ale ta aura okolo nich, to je prostě něco neuvěřitelného a slovo "kult" je naprosto na místě. Oddanější fanoušci snad ani být nemůžou a Eddie je prostě super maskot. ------ Opravuji: Na Iron Maiden jsem už přešel taky, jsou super a jak říkal můj kámoš: "Na ty jednou příde každej, otázka je jen kdy !!!!" A je úplně jedno, že je poslouchají lidi v džínových vestách s prestižkama. ()

ArtLady 

všechny recenze uživatele

No tak toto bol zážitok na cely život.... vstupenku mám ešte niekde odloženú a ani nepomýšľam ju vyhodiť... som mladá holka, ale keď na pódium doslova vyletel Bruce Dickinson, tak som skoro dostala infarkt :) V živote som toľko nevrieskala a to sa mi od mala huba nezavrie:D perfektné efekty, naj Steve Harris a aj po rokoch energický Bruce .... ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nejnovější dokument Sama Dunna mě opět potěšil, a o to víc, že IM patří mezi mé nejoblíbenější kapely. Začátek, kdy Mejdni jako první metalová legenda v historii navštívili Indii, volně navazuje na Dunnův předchozí dokument Global Metal. Kromě monstrózního turné samotného, nejzajímavější momenty byly asi Maiden-kněz a fanoušek z Colombie, který se po skončení koncertu rozplakal štěstím. Taky mě potěšilo, že každá zastávka turné byla proložena kouskem některého z nesmrtelných songů, přičemž mě vždy úplně zamrazilo v zádech a zavzpomínal jsem taky na zážitky z loňského pražského koncertu. Btw. pár ukázek z filmu (včetně celého Run to the Hills z Bogoty) lze shlédnout při úspěšném plnění misí této on-linovky :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)

Reklama

Reklama