Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

crha 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to je nejlepší kapela v celém kosmíru, jako to mají miliony lidí, ale ta aura okolo nich, to je prostě něco neuvěřitelného a slovo "kult" je naprosto na místě. Oddanější fanoušci snad ani být nemůžou a Eddie je prostě super maskot. ------ Opravuji: Na Iron Maiden jsem už přešel taky, jsou super a jak říkal můj kámoš: "Na ty jednou příde každej, otázka je jen kdy !!!!" A je úplně jedno, že je poslouchají lidi v džínových vestách s prestižkama. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohled do zákulisí turné Iron Maiden. Filmaři jsou v přítomnosti hvězd trochu nejistí a vypadá to, že neví, kam až mohou zajít, naštěstí střih je naprosto perfektní a zachraňuje to. Pár chybek to tedy má, třeba jsem doufal v důkladnější zdokumentování příprav celého turné, ale pro fanoušky kapely je tohle klenot. Záběry z koncertů jsou prokládány rozhovory, v den volna vidíme členy kapely hrát golf a tenis, chodit po památkách a smlouvat s prodejci suvenýrů, sem tam se objeví někdo z jiné kapely, jako Lars Ulrich... Ukáže se také, že kapela má fakt zajímavej smysl pro humor: You're a shit and you know it..?:) ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden jsem svého času nebetyčně miloval. Teď už je sice můj vztah o něco chladnější, ale stále dosti vřelý a Mejdny prostě musí uznat každý aspoň trochu otevřený a uvažující člověk. Nemusí jim nutně věnovat své srdce a nechat se pokérovat motivy Ironů (jako jihoamerický kněz v tomto dokumentu), ale měl by jim věnovat respekt a uznání. Nejsou to žádní vypatlanci a buranové a tenhle dokument to jasně dokáže i všem těm, kdo Iron Maiden do dnešních dnů "nemuseli". Dokument Flight 666 (včetně sestřihu koncertů) by neměl chybět ve sbírce žádného fanouška kvalitní rockové muziky. Člověk jen s otevřenou pusou zírá, co vše musí Iron Maiden se svým štábem zvládnout a vydržet a přetrpět. A když si uvědomíte, že už to nejsou zrovna mladíčkové, tak klobouk dolů. Šílenství kolem Ironů je neskutečné (zvlěště v jihoamerických státech) a sláva hudebníků má svůj rub a líc. O této nezdolnosti a vitalitě a v podstatě i genialitě je tento dokument. Když k tomu připočítáte kvalitní hudbu, tak musíte při sledování Flight 666 chrochtat blahem. Já tedy chrochtal. Chro chro... :-) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pro mě hezké osvěžení koncertu v Edenu. K tomu máme všichni možnost částečně pozorovat, co se děje za oponou a že i legendy, což Iron Maiden bez diskuze jsou, mají obyčejné problémy. Ať už jde o virus nebo třeba golfový míček. Navíc se dozvíme i nejednu informaci přímo o jednotlivých členech a tohle všechno je naloženo v chutném hudebním nálevu. 80 % Oblíbená část- borec s chycenou hůlkou po koncertě v Kolumbii ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo!Maiden se už před časem rozhodli vydávat záznamy z každého svého turné,což potěší fanoušky a koneckonců i konta členů kapely.V době,kdy se téměř vše stahuje si musí každý své ortodoxní fandy hýčkat,protože pouze oni jsou zárukou odbytu originálních nosičů.Iron Maiden to dělají dobře a na Flight 666 to vyšperkovali ještě dokumentem ze zákulisí.Hudební část malinko ruší to,že se nejedná o jeden koncert,ale aspoň zase člověk pozná atmosféru celého turné.Suma sumárum 95 procent a povinnost pro každého fanouška si tuhle věc pořídit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)

Reklama

Reklama