Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 15 (2016) (série)


Zděšení v San Franciscu (S15E02)

(epizoda)
  • Česko Teror v San Franciscu (více)

Obsahy(1)

6. července 2013. K mezinárodnímu letišti v San Franciscu se blížil let společnosti Asiana č. 214 se 307 lidmi na palubě. Vládlo jasné počasí. Piloti Boeingu 777 nalétli do osy dráhy 28L. Ranvej leží na umělém poloostrově vybíhajícím do Tichého oceánu. Během klesání si cestující v kabině všimli, že letí příliš nízko. Posádka zvedla výkon motorů a pokusila se stoupat, ale už bylo pozdě. Letadlo narazilo do pobřežní hráze před prahem dráhy, nekontrolovaně se otočilo a zůstalo opřené na levém křídle. Očití svědci zachytili dramatické okamžiky, během nichž se z dýmajícího trupu začaly hrnout stovky cestujících. Jejich evakuaci však bránila vážná překážka. Boeing 777 má osm východů, které jsou vybaveny únikovými skluzy. Z těch se však pouze dva rozvinuly správně. Zraněno bylo padesát lidí, tři smrtelně. Vyšetřovatelé NTSB museli objasnit, co způsobilo nehodu a komplikace při evakuaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik budíků a displejů, z toho by se jeden okotil. A pak když vememe v potaz přístup Číňanů k výcviku čehokoliv, jejich absolutní poslušnost vůči nadřízeným, tak seAni nechci vědět, jak chudák dopadnul a v kterém pracovním táboře nakonec skončil. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Njn automatika není všemocná a když se to posere a sejde se s chybou pilotů tak je nehoda jasná... Tak snad si Jižní Korea vzala ponaučení a školí piloty na ruční řízení a ne jen spoléhat se na automatické systémy... ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Epizóda sa zmieňuje o niekoľkých leteckých nešťastiach, ktoré tento seriál už rozoberal. Jedná sa o katastrofu pri pristátí v Sioux City (Impossible Landing), let British Airways 38 (The Heathrow Enigma) a pád letu Turkish Airlines 1951 (Who's in Control?). (ČSFD)

Reklama

Reklama