Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

7/10...Karlovarské kino Čas uvádí strašidelnou půlnoční projekci: Krvavá lázeň po norsku. Pětice sympatických snowboardistů zabloudí do opuštěné horské chaty skrývající zásoby alkoholu, jednu sekeru a nejedno překvapení...Několikrát jsem málem vyletěla z kůže strachem a několikrát hrůzou: nad absencí logiky a předvídatelností. Přežila jsem svůj první horor bez ztráty vědomí, nezařadila jsem se k té čtvrtině publika, která po prvním masakru prchla do bezpečí, a jak se nejen ve Skandinávii říká: DEN SOM LER SIST, LER BEST:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Relativně klasická vyvražďovačky, který přesně nemám rád a kvůli kterým se mi pojem horor tak zhnusil, i když v podání Norských tvůrců, prakticky se stejným základem jako každá jiná vyvražďovačka, a přesně to co mě tak nebaví a rozčiluje. Přičemž nic se nemění ani zde, i když jedno zajímavé na tomhle filmu je, a to závěr, který určitě překvapí a donutí trošičku nad tím vším přemýšlet, a to se u klasických vyvražďovaček na druhou stranu zas tak často nestává. Má to něco do sebe, ale konec nezachrání celý film. Popravdě tam ale pár scén působivých je, a celkově to docela funguje. Rozhodně se na to kouká líp než na Americké bezpáteřní zhovadilosti. ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to téměř dokonalá kombinace (nijak zvlášť originálního) horroru, komedie a sračky. Chvála masturbace, panoramata, řešení s lepidlem (kdo viděl, ví, co myslím), tajemný hotel, mrazivý smích ze sklepa, spousta okolností vycucaných z prstu... Pointa došla i mně celkem s předstihem, tzn. normálnímu člověku to asi bylo jasné od začátku. Přes některé nedostatky ze svého hodnocení neslevím. Bavila jsem se jako málokdy, přiznávám i trochu toho děsu a hudební doprovod - to je kapitola sama pro sebe. A závěrečné titulky zvedly celý film ještě o třídu výš. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Že já jsem se do toho vůbec pouštěl. Už mě nějak omrzely filmy tohoto typu. kdybych se na něj podíval před 6 lety, možná by to pro mě byl výborný horor. Ale jelikož už jsem namlsanej dnešních 'brutálních' hororů, byla pro mě tohle totální nuda, která mě ničím neohromila. Čekal jsem nějakou krev, brutalitu, ale nic sem nedostal. Nudné, nelogické, 1000x viděné už jinde. 2* za slušnou atmosféru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když už snaha o nápaditý horůrek ve stylu amerických vyvražďovaček, pak tu mělo být více nechutných scén! Jedna otevřená zlomenina je sice fajn, ale když ji posléze kazí podivné záběry na marmeládové kaluže krve, není to prostě ono. Amerika rozmazlila svět hororových fanoušků svou explicitností, a jak teď někde není, působí hned všechno jaksi nevinně - občas jsem měl pocit, že sleduju norské Sněženky a machry. Vidno, že byl film koncipován spíše jako adrenalinový thriller, ale trocha toho gore by se zde určitě neztratila. Po řemeslné stránce až na výbornou hudbu lepší průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama