Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Možná jsem hodnotil až příliš tvrdě, ale tyhle severské záležitosti holt už nejspíš nikdy nebudou mojí sklenicí ledového piva. Já radši horké letní noci než klepat kosu někde na sněhu. Snad proto mám ke všemu severskému (kromě přírodních blondýn) vrozený odpor. K tamním produktům bývám krajně nespravedlivý a ještě z toho mám radost. Takže tu máme Rubikovu kostku (!), norského Jasona s cepínem a nějaké ty houževnaté akční hrdinky. Aha. No, tak pro někoho to může být hodně fajn (ani já jsem se zas tak úplně nenudil), ale půjdeme radši o dům dál. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Podle mě už zbytečný druhý díl, který jen těží z úspěchu svého staršího předchůdce. Abych se napřed zastal dílu druhého, tak lekavé scény tu jsou, ale většinou jsou doprovázeny "nárazovým" zvukem, což je onen lekavý element. A to je z pochval všechno, lidi se chovají dementně a policajti ještě hůř :-) Ale zdá se, že už je to opravdu díl poslední... :-) 40% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování průměrné vybíječky. Plusem je opět norská příroda, byť jejích záběrů není zas tolik. A jak vrátit vraždícího psychopata na scénu? Přeci jako zombie! Všechny postavy se opět chovají jako hovada, takže si jen říkáte: proboha, co tam leze, proč ho oživují, proč se vrací, proč místo policie volá přítele, proč, proč. Hotel vystřídala nemocnice, jinak vše při starém. Oblíbená scéna z Psycha se sprchou je hrou s divákem, který ví, ale také ví, že vše bude možná jinak. Jen si říkám, kdy konečně někdo pořádně převrátí prastarý vzorec postavený na tom, že zabiják je chlap (dobře, první Pátek 13 má ženskou, ale takových filmů moc není), kterého nakonec porazí jediná přeživší mužatka (nebo nedej Bože dvě). V reálu by ta chudinka neměla šanci, jenže to by se tvůrcům nehodilo. Závěr se tak mění v potrhlou komedii, kdy prostě musíte vyprsknout smíchy! Protože se na to ale koukalo dobře + zmiňovaná příroda, dám 3*.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Norský thriller. Co víc si přát? Sníh všude, kam se podíváš, mráz zalézá za nehty, tísnivá atmosféra zdobí tenhle hororový kousek už od prvních minut. Ostatně stejně jako jeho staršího bratříčka. Pokračování totiž začíná tam, kde řádění obrovitého zachumlance s krumpáčem z jedničky skončilo. Jediná přeživší (depresivní děvče Ingrid Bolsø Berdal) z horského masakru skončí v nemocnici, kam se v černých pytlích dostanou i její čtyři kamarádi a také ten, který to všechno způsobil. Úderné pokračování má lehce protahovaný závěr, naštěstí je ale bez současných populárních twistů á la vrahem je zahradník, kterého navíc tvůrci jaksi pozapomněli šoupnout do děje. Právě tvůrci mají naopak solidní nápady, kamera přesně ví, jak má který záběr snímat, navíc se dozvíme i něco málo z minulosti „nesmrtelného“ ranaře. Většina herců odvádí víc než slušné výkony, jejich mordy pak končí poměrně nevybíravým způsobem. Minule jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, tentokrát to mám stejné. Takže teď půjdu nahoru!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,380,797║ klasický problém druhých časti, keď sa balansuje z nesmrteľnostou záporáka, ktorý absolvoval pád do 50m rokliny po prepichnutý krompáčom ale dobre tvorcovia viditeľne inšpirovaný Americkým Halloweenom v skutku vedia obratne narábať s príbehom a dokážu upútať aj keď nám poväčšinou ponúkajú klasické klišé scénky /50%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama