Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

genetique 

všechny recenze uživatele

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

Reklama

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých turistov vyráža spoznať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po zvážení všetkých názorov sa rozhodnú z neho odísť a uprednostniť radšej stanovanie v prírode. Na to je ale neskoro a potom, ako zmiznú dvaja z nich zisťujú, že vojsť do hotela nebol práve najlepší nápad. Celkový dojem: Aj keď nie vždy sú prequely dobré ako originál, pár prequelov kvalitu originálov dosahujú. Ani nie tak "Ľadová smrť 3" je však presným opakom. Keďže sme sa v prvých dvoch dobrých častiach nedozvedeli takmer nič o minulosti vraha, nebolo by na škodu natočiť prequel, ktorý ukazuje príbeh vraha, kde sa nachádzal, čo robil a prečo vôbec vraždil. Nakoniec sa z toho bohužiaľ stal len hrozný slasher, ktorý by sa mohol kľudne volať aj "Pach krvi 4". Prvé dve časti sa mohli chváliť svojou atmosférou, napätím a strachom, ktoré mohli diváka znepríjemniť a uložiť pod perinu takmer každé 3 minúty. Prequel sa však nemá (okrem prírody, ktorá "trochu" zmenila svoj smer) chváliť vôbec ničím. Neznámi herci hrajú príšerne, postavy sú nesympatické, vraždy sú na veľmi chabej úrovni a klišé scenár (ktoré mali aj prvé 2 časti) sa tú dokonca 5-krát viac znásobil a teda zhoršil. Postavy znovu niekde šliapli (škoda len že nie do svojej moči, ktorú už niekoľko krát museli vypustiť von pre svoje potešenie), zlomili si nohu, prepichli si ju a kto vie čo ešte (viem, že toto by sa nestalo absolútne nikomu, kto má oči a vidí). Ešte by som doplnil tú chybu, ktorá sa už niekoľko krát vyskytla v prvých dvoch častiach - postavy majú xxx príležitostí k tomu, aby zabili vraha no radšej niekde utečú. Tuna ale scenárista ukázal dobrý vrchol: Predstavte si, že (máte IQ 15) idete s kamarátmi niekde do hôr a tam vás niekto začne terorizovať, pričom viete veľmi dobre o tom že vrahovia vám nemilosrdne zavraždia kamarátov. Keď sa dostanete do teritória, máte v ruke nabitú brokovnicu a spolu s dvoma kamarátmi obkľúčite jedného NEOZBROJENÉHO vraha, čo urobíte? Každý múdry človek by ho bez žmurknutia oka zabil. Čo ale spravili hl. "hrdinovia"? To by radšej inteligentný človek ani vedieť nemal - hromadných samovrážd by tu ale bolo. Môj celkový dojem? Toto je jeden z najhlúpejších, najdebilnejších a vôbec najhorších filmov, ktoré som kedy videl. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Norský ledově hororový nářez jménem Cold Prey se dočkal třetího dílu. Po prvních dvou naprosto nadupaných a originálních dílech je tento trochu slabší. Dějově se odehrává před oběma přechozími díly a zaměřuje se více na toho ošklivýho klučinu z horského hotelu, jak se to všechno stalo s jeho rodiči a následné vraždění mladích turistů v lesích kolem hotelu. Napětí film má, to se musí nechat, a dokonce i nějaké ty lekavé scény. Hlavně začátek byl ve výborným tempu, pak to ale zabředlo a už to temto nebylo možné udržet. Hlavně mi přišlo, že ti mlaďoši jsou naprosto vypatlaní, protože dělali takový chyby v těch nejvíc nevhodných chvílích. Nicméně i když kvalitou slabší než první dva díly, pořád je to jeden z těch mála hororů v současnosti, který je skutečně koukatelný a o kterým vím, že si ho v budoucnu ještě určitě pustím. A asi to vypadá, že Cold Prey je další (zatím) povedená hororová série. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem důstojnej prequel. Počasí se tentokrát změnilo a tak hlavní šílenec nenahání partičku mladých Norů v sněhem zaváté krajině, nýbrž po sychravých lesích, ale to je tak vše, co doznalo nějakou změnu. Vlastně jedinej problém bych viděl v tom, že jakýkoliv útoky na záporáka jsou tak trochu bezpředmětný vzhledem k tomu, že musí přežít, ale tak to je jen jedna z mála vad na kráse. Ani mi nevadila ta šablonovitost, kterou tolik vyčítáme všem americkejm slasherům. Tohle bylo natočený prostě trošku jinak. Seversky. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama