Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trošku prekombinovaný thriller, ktorý celkom slušne funguje dovtedy kým, v závere nevyšlo najavo akú motiváciu mal P. Brosnan. Jeho herecký výkon je pozoruhodný, určite jeden z jeho naj. Samotný nadstavený záver a "šokujúce odhalenie" mi až také šokujúce nepripadalo, skôr vyznelo smiešne a nedôveryhodne. 60%. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Překvapující, nečekaný konec zazdil i to, co tam dejmetomu mohlo být. Možná do budoucna zapřemýšlím, jestli by člověk před uzavřením manželství neměl vystudovat hereckou školu. Každopádně, pokud by manželka tohle předvedla sehrát v reálu, tak by to byl výkon na oskara. Sorry, ale nevěřím, že by něco takového zvládla. A tím je pro mě tenhle film zabitý. Nějak si myslím, že i thriller nebo detektivka by měl být postavený na uvěřitelnosti jednání jednotlivých postav. Tady byl scénář podřízen tomu, aby překvapil a šokoval. Což o to, to se mu povedlo....:-( ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Autoři, řežisér, scénárista, autor námětu snad museli být sami psychopati. Lidi se unášejí v podstatě ze dvou důvodů, pro peníze a ze msty. Toto je normálně návod pro nějakého magora. Naprosto nesmyslná fantasmagorie, která nemá divákovi co říct, kromě toho, že ztratil koukáním na tento film zybtečně spoustu času. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmy ako tento mám rád. Podobá sa to na môj obľúbený V POSLEDNEJ CHVÍLI, ale nedosahuje jeho uveriteľnosť. Zápletka, respektíve rozuzlenie je na celovečerák nedostatočné, ale počas sledovania filmu sa na hercov dobre pozerá a pekne to odsýpa. Film trochu pokryvkáva za podobne ladením (a efektnejším) CTIHODNÝM OBČANOM... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavou zápletkou, ve kterém do poslední chvíle nevíme, co se vlastně děje. Přesto mi přišel do značné míry založený hlavně na napínavosti, kde herci pobíhají, neví co dělat a snaží se pořád něco stihnout do určeného času. Na konci se nachází překvapivé rozuzlení, pro které na jednu stranu máme pochopení, na druhou stranu si ale říkáme, jestli by někdo byl skutečně schopen vymyslet takový šílený plán a celé to realizovat. Zdá se to trochu přitažené za vlasy. A Pierce Brosnan? S tím svým výrazem agenta 007 byl stejný jako vždycky. Proto ho nemám ráda. ~(2,6)~ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)
  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)

Reklama

Reklama