Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... tak tohle je přesně na mojí notu. Mam moc rád příběhy o tom jak někdo někoho fikaně převeze a něco mu čmajzne ještě k tomu když je to za noblesním a "správným" účelem takže je vlastně hrdina ;o) Scénky kdy Demi Moore dělá něco co se nesmí a hrozí že jí nachytaj tak nabíhá husí kůže. Verdikt : napínavej, svižnej a překvapivej film o diamantech, nenechte si ujít. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak copak máme na vozíku..? Dva mopy, kýbl s vodou, okenu, Cif, sáčky do koše, Hvězda Afriky o váze 530,2 karátů.. Po Harry Brownovi další lahůdkový film, kde životem ošlehaný muž penzijního věku musí eliminovat erektilní dysfunkci a hluboké kapsy svou prohnanou čiperností. Radfordovi se podařil nekonformní retro heist, co se ku prospěchu věci šine jak postarší uklízeč a přitom nezapomíná na napětí, jemný humor a eleganci. Svou výrazovou cudností pak ze všeho nejvíc připomíná ženu, co se po milování zakryje až k bradě, ale vy jste přitom už všechno dávno viděli.. Škoda těch pár otazníků (logistická náročnost loupeže, nesoulad činu s motivací či nelétavá muška jenom zlatá), kvůli kterým na konci vyprchalo absolutní nadšení. Diamanty nejsou věčné, to Michael Caine.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důvtipný scénář nechává diváka - společně se spolukomplickou - napínat mozkové závity, jak vlastně ambiciózní loupež proběhla a v čem spočíval onen brilantní plán - protože když už se zdá, že je (v polovině) hotovo, teprve se rozjíždí. Jenže nejvíc zaváhá v odhalovacím závěru, kdy vykoukne na světlo pár procedurálních děr a především ty skryté motivy za ním nevyzní tak úderně, jak by si autoři přáli. Demi Moore se v elegantní roli ukazuje ve velmi přívětivém světle. Slabší 4* [původně za 3*]. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda reziser kultoveho filmu 1984 natocil poriadnu planobu, ktora navyse aj v kinach komplet zhorela. Za asi najlepsi film Michaela Radforda povazujem kultovy 1984, no a par slov aj k tomuto precenovanemu "veldielu" : lacne kulisy prilis poznat, pribeh o kradezi diamantov je hlupost sama o sebe, pribeh navyse nedava ziadny zmysel, Demi Moore je otrasna herecka ani nevie hrat, Michael Caine /The Italian Job 1969/ to uz potom sam nezachranil. Lupez sa podarila, a potom mam cakat vo filme na akesi napatie z neustalej hrozby prezradenia? Pch, nedajte sa vysmiat... Radford tu napatie nevybudoval a jedine, co sa mu podarilo vybudovat, je priserna nuda a kopa hlucheho miesta a scenaristickej bezradnosti : 10 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama